Najave i informacije

Napustio nas je Bogoja Divjak

Nažalost,član Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Garešnice od 2011 godine, Bogoja Divjak ,napustio nas je u 55 godini života 07.05.2020 godine u ranim jutarnjim satima.
Sahrana dragog nam pokojnika biti će 08.05. 2020 godine ispred mrtvačnice u Garešnici sa početkom u 13,00 sati.
Zbog poznatih okolnost sahrani će prisustvovati članovi uže obitelji i delegacija našeg srpskog manjinskog vijeća Grada Garešnice predvođena predsjednikom Damirom Sedramcem.U prilogu Vam dostavljamo oproštajno pismo predsjednika VSNM BBŽ Darka Karanovića.
Neka mu je vječna slava i Gospod da mu dušu prosti.
OPROŠTAJNO PISMO:

Dragi naš Bogoja ili kako sam te u
                                                       pravilu zvao Blagoja

Prijatelju moj,pamtiti ću te po mnogo čemu ali najviše po tome da te nikada nisam vidio ljutog,nervoznog,neraspoloženog već uvijek sa osmjehom ,onako iskonskim i iskrenim. Ne pamtim bilo kakav tvoj povišeni ton već uvijek mirnoću , stamenost i naglašenu skromnost.

Koji put sam te znao zvati  zbog sitnih kvarova u mojoj kući vezano za peći,vodovodne instalacije,struju.Ja onako ljut i nervozan a ti šeretski sa smiješkom rješavao si svojim vještinama probleme i prisiljavao me da se i ja nasmiješim.

Usprkos činjenici da si ostvario pravo na mirovinu i mogao poput mnogih zaista živjeti životom prosječnog umirovljenika ti si u radu i dalje vidio izazov,zadovoljstvo i javljao mi se nekada iz Zagorja,nekada iz Zagreba,iz  Slavonije, često mi govoreći o tvojoj trenutnoj firmi.Nije te držalo mjesto ali iz tebe se osjećalo zadovoljstvo što radiš i što si koristan.

Nažalost,tvoje zdravlje je odavno bilo narušeno čudnim strujnim udarom koji si proživio u tada nekakvom pretvorbenom poduzeću  za koje danas više nitko ne zna i koje se prema tebi nečovječno ponijelo. Posljedice tih okolnost osjećao si sve do svojih posljednjih dana.

Iskreni i prijateljski često sam te molio da počneš živjeti mirnije kao što to umirovljenici umiju,no očito te je radna navika vukla uvijek novim izazovima. Sada osjećam ljutnju što nisam bio dovoljno uvjerljiv da te gotovo prisilim da mirnije živiš.

Nisi imao predrasuda i na moj upit iz 2011 godine želiš li biti uz mene i moje prijatelje član Vijeća srpske nacionalne manjine grada Garešnice ,bez razmišljanja potvrdno si odgovorio.

U ovih protekli gotovo devet godina redovito si se odazivao na sve naše aktivnosti. Često smo zajedno ,onako svečarski hodočastili po krsnim slavama naših srpskih manjinskih vijeća i davali svoj skromni doprinos u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta u našoj Bjelovarsko bilogorskoj županiji Republici Hrvatskoj.

Stoga ti se u svoje osobno ime ,u ime moje porodice,u ime Vijeća srpske nacionalne manjine grada Garešnice zahvaljujem na prijateljstvu i poznanstvu i neka ti je vječna slava  a Bog da ti dušu prosti.

Tvoj,Darko Karanović

FOTOGRAFIJE:

20190629_193633.jpg20190629_095421.jpg20190629_101250.jpgbogoja.jpg