Pregled svih događaja

Izlet u Zagreb

U organizaciji SKD Prosvjeta, pododbor Daruvar, u nedjelju 11.03.2018. godine, organiziran je izlet u Zagreb.  Prilikom posjeta Zagrebu posjetili smo izložbu Nikole Tesle (Mind from the Future), autorice i kustosice Helene Bulaja Madunić. Prilikom posjete izložbe  imali smo  prilike uz stručno vođenje upoznati se s životom, radom i patentima Nikole Tesle kao i sa svim dostignućima koji su uvelike promijenili čovječanstvo zahvaljujući njemu. Izložba prati Teslin život od rođenja do smrti, ali na posve nov način - kao nadahnuta interaktivna instalacija u kojoj se prožimaju film, animacija, videoumjetnost, skulptura, slika i tehničke inovacije.  

Nakon toga uputili smo se u Ilicu 72, „Muzej Iluzija“  gdje su najviše uživali naši najmlađi članovi. Izloženo je preko 70 eksponata gdje smo mogli kroz zabavne i atraktivne varke naučit i shvatit mnogo o vidu, percepciji, ljudskom mozgu, znanosti te bolje razumjeti zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije.

Treći dio izleta u Zagreb bio je posvećen posjeti  Srpske pravoslavne opće gimnazija „Kantakuzina Katarina Branković“ koja je moderna gimnazija sa suvremenim nastavnim programom koji je u skladu sa srednjoškolskim obrazovanjem propisanim u Republici Hrvatskoj. Škola je utemeljena 2005. godine pod pokroviteljstvom Srpske pravoslavne crkve Mitropolije zagrebačko-ljubljanske. Od 2011. godine nalazi se na predivnoj lokaciji Sv. Duh 122, škola ima preko 6.500 m2, te ima svoju sportsku dvoranu. Zahvaljujući viziji i konkretnoj pomoći Osnivača, Njegovog Visokopreosvešenstva Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog G. G. Jovana i Crkvene općine zagrebačke putem stipendiranja učenika, đaci su u mogućnosti potpuno rasterećeno pristupiti nastavnom gradivu imajući zadatak da postignu maksimum u učenju. Time se omogućava motivacijska atmosfera i pozitivan kontekst u kojem đaci žive i rade. Ovim putem se zahvaljujemo  ravnatelju  protojerej-stavrofor Slobodan Lalić na izuzetnom srdačnom prijemu i upoznavanju naših članova s gimnazijom i svim prednostima koje ona nosi  kroz svoj obrazovni sustav.

FOTOGRAFIJE: