Pregled svih događaja

Vaskršnja Liturgija u Daruvaru

U daruvarskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi posvećenoj 318-torici Bogonosnih otaca prvog Vaseljenskog sabora,08.04.2018. održana je Vaskršnja liturgija koju je predvodio Njegovo preosveštenstvo Episkop Pakračko Slavonski g. Jovan sa sveštenstvom i monaštvom ove slavne Eparhije.
Čitav tok bogosluženja direktno je prenosila  Hrvatska televizija što je dodalo dimenziju više ovom događaju.
Proslavi najradosnijeg hrišćanskog praznika prisustvovao je veliki broj vjernog naroda kao i predstavnika političke vlasti.
Uz gradonačelnika grada Daruvara Damira Lneničeka bogosluženju je prisustvovala i dogradonačelnica Daruvara Snježana Sabo,Bojana Hribljan dožupanica Bjelovarsko-bilogorske županije,zamjenik načelnika općine Okučani Siniša Martinović sa brojnom delegacijom.
U ime Srpskog narodnog vijeća prisutan je bio jedan od potpredsjednika Darko Karanović,kao i predsjednici srpskih manjinskih vijeća grada Bjelovara Vanja Ficnar,Branko Kovačić u ime VSNM Daruvar,općina Dežanovovac i Đulovac Željko Mileusnić i Milan Radaković.
Otac Đorđe Ostojić,paroh daruvarski pročitao je Vaskršnju poslanicu Njegove Svetosti patrijarha srpskog g.Irineja.
Po završetku Svete liturgije u porti crkve priređeno je tradicionalno tucanje uskršnjim jajima ,obojenih crvenom bojom kao simbol Hristove krvi i njegovog stradalništva ali i i samog Vaskrsa i smrću pobjeđene smrti i jasne nade u smisao života.
Za sve prisutne priređeno je tradicionalno posluženje.

FOTOGRAFIJE: