Pregled svih događaja

Počele Spasovdanske svečanosti

U daruvarskoj Pučkoj knjižnici i čitaonici 15.05.2018. održana je promocija zbirke eseja "Zapisi iz Vretanije", našeg spisatelja Radovana Dožudića.
Kao što znate, zbirka je rezultat Dožudićeve istoimene kolumne koja je objavljivana na našim stranicama u nepune tri godine.
Radi se o 23 zasebna eseja koji svojom tematikom vežući prošlost i sadašnjost u svakom slučaju predstavljaju integralnu cjelinu, obojenu njegovim uistinu posebnim darom i vještinom.
Promocija je predstavljala početak obilježavanja "Spasovskih" svečanosti i 17 godišnjice Dana Vijeća srpske zajednice grada Daruvara.
 
U uvodnom djelu promocije predstavili su nam se mladi klarinetisti, učenici Glazbene škole Bruno Bjelinski, Doroteja Vinković i Stela Novaković uz klavirsku pratnju svog profesora Sonija Vinkovića.
 
U ime domaćina spisatelju i gostima se zahvalila ravnateljica Pučke knjižnice Romana Horvat, konstatirajući da su već treći put domaćini promocije Dožudićevih knjiga. Branko Kovačić pozdravio je prisutne u ime VSNM Daruvar a Darko Karanović u ime izdavača, Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije, kao i Srpskog narodnog vijeća, Bjelovarsko-bilogorske županije te srpskih vijeća Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.
Moderator promocije bila je prof.Katica Kovrlija iz Bjelovara. Posebno naglašavamo da je dio spisateljevog eseja pročitao njegov sin Srđan Dožudić.
Odlukom izdavača i spisatelja prisutni su dobili piščevu knjigu sa potpisom kao poklon i doprinos "Spasovskim svečanostima".
 
FOTOGRAFIJE: