Pregled svih događaja

Održana 4. Smotra manjinskog stvaralaštva BBŽ

radicionalna 4.Smotra manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko -bilogorske županije koju organizira Koordinacija nacionalnih manjina BBŽ pod pokroviteljstvom župana g.Damira Bajsa ,održana je u organizaciji Udruge Roma Grubišnog Polja 09.06.2018. ispred i u prostoru Centra za informiranje i kulturu  dr "Franjo Tuđman", Grubišno Polje.Ovim putem se zahvaljujemo radnom osoblju i  Marini Kamber ravnateljici Centra na izuzetnoj pomoći i razumjevanju u organizaciji Smotre.
 
U 14,00 sati posjetitelji su mogli obići štandove nacionalnih manjina i kušati mahom gastro ponude karakteristične  za pojedine nacionalne manjine.Razgledanju štandova i kušanju ponude pridružio se i župan BBŽ Damir Bajs uz svoje suradnike dožupanicu Bojanu Hribljan,dožupana Sašu Lukića te predsjednicu županijske skupštine Đurđici Ištef Benšić.
Posebno zadovoljstvo bilo je i prisustvo saborskih zastupnika Veljka Kajtazija i Vladimira Bileka te u svojstvu domaćina zamjenika gradonačelnika Grubišnog Polja Zlatka Pavičića.
 
U 16.00 sati počeo je kulturno-umjetnički program u kom su se predstavili izvođača isključivo sa područja naše županije:
-muzička sekcija Udruge Roma Grubišno Polje
-Zajednica Mađara iz Grubišnog Polja i Bjelovara
-Udruga Nijemaca i Austrijanaca općine Sirač
-Češka beseda Treglava ,Grubišno Polje,Mali i Veliki Zdenci
-Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" pododbori Garešnica i Grubišno Polje
-Folklorni ansambl CIK Grubišno Polje ,koji je predstavio većinski hrvatski narod
 
Svima izvođačima kulturno-umjetničkog programa kao i priređivačima štandova , dožupanica Hribljan sa predsjednikom manjinske koordinacije BBŽ Šandorom Tothom uručila je u ime pokrovitelja prigodne poklone sa priznanjima.
 
Domaćin,Udruga Roma Grubišno Polje za izvođače i uzvanike je u Velikim Zdencima priredila zajedničku večeru.

FOTOGRAFIJE: