Pregled svih događaja

Vidovdan u Velikom Vukovju

U srpskoj pravoslavnoj crkvi posvećenoj Svetom apostolu Luki , u Velikom Vukovju 28.06.2018 održana je sveta liturgija a u popodnevnim satima i večernje bogosluženje,povodom Vidovdana.
Srpska pravoslavna crkva Vidovdan obilježava uz molitve Gospodu i srpskom knezu Lazaru koji je 1389 godine poveo svoju vojsku u borbu za "krst časni i slobodu zlatnu",stavši kao branik prodoru Osmanlija ka Evropi.
Večernju službi predvodio je otac Slaven Jovičić ,paroh iz Grubišnog Polja uz sasluženje Miomira  I Slavimira Gvojića paroha iz Velike Pisanice i Velike Bršljanice.
 
Nogometni klub "Radnički" iz Velikog Vukovja ugostio je povodom Vidovdana FK"Kalemi"iz Republike Srpske(Bosna i Hercegovina),koji dolaze iz mjesta Trebovljani smještenom između Kozarske Gradiške i Kozarske Dubice.U popodnevnim satima odigrana je i prijateljska utakmica,a domaćini su kako priliči svoje goste dostojanstveno poslužili.
Gostovanje kluba iz Republike Srpske imao je uzvratni karakter jer su prošle godine ugostili igrače i rukovodstvo NK Radničkog u Trebovljanima.
 
Inače, NK "Radnički je 23.06.2018. svečanom sjednicom obilježio 70 godina od osnivanja kluba.Pri tome su igrači Radničkog odigrali prijateljsku utakmicu sa NK"Garić" iz Garešnice.
 
U sklopu Vidovdana na platou ispred crkve predstavila se i dječja sekcija Srpskog kulturnog društva Prosvjeta-pododbor Garešnica.Druženje je nastavljeno uz živu muziku ispred crkve.

FOTOGRAFIJE: