Pregled svih događaja

VSNM Dežanovac obilježilo Dan vijeća

U  Goveđem Polju vijeće srpske zajednice općine Dežanovac tradicionalno obilježava Dan vijeća te krsnu Slavu Vidovdan.
Svečanost je održana 30.06.2018  a započela bogosluženjem kod časnog krsta koji su mještani ovog sela podigli u čast prvog srpskog arhiepiskopa Svetoga Save. Bogosluženje su vodili oci Luka Bosanac nekadašnji i sadašnji paroh daruvarski Đorđe Ostojić. 
 
Svečana sjednica održana je u mjesnom domu.Predsjednik vijeća Željko Mileusnić u kratkim crtama se osvrnuo na rad vijeća u jednogodišnjem periodu.Prisutnima su se obratili i načelnik općine Dežanovac Josip Stjepanović,dožupan BBŽ Saša Lukić,predsjednik VSNM BBŽ i potpredsjednik SNV Darko Karanović,predsjednik VSNM Pakrac i zamjenik gradonačelnice Pakraca Nikola Ivanović te predsjednik VSNM Đulovac Milan Radaković. 
Moramo napomenuti veliko razumjevanje lokalne samouprave za svoje građane pa tako i za pripadnike srpske zajednice.Upravo su u Goveđem Polju u toku radovi na sanacije čitavog seoskog doma ali i Vatrogasnog doma u kome će srpsko manjinsko vijeće  općine Dežanovac  i dobiti  prostor za rad.
 
Predsjednik Mileusnić je ocu Luki uručio priznanje VSNM Dežanovac za izuzetan višegodišnji rad kako na očuvanju pravoslavne vjere u Srba tako i za očuvanje srpskog identiteta u ovom kraju.
Potom je održan prigodan kulturno-umjetnički program u kome su nastupali:
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" iz Garešnice,Daruvara i Slatine te Češke besede iz Golubnjaka i Donjih Sređana kao i Zajednica Mađara iz Dežanovca.
Po završetku programa nastavljena je narodna zabava uz muziku u živo.

FOTOGRAFIJE: