Pregled svih događaja

"Ivanjdan" u Stupovači

Vijeće srpske nacionalne manjine grada Kutina obilježilo je Dan vijeća i krsnu Slavu 07.07.2018 u Stupovači. Ovaj dan posvećen je rođenju Svetoga  Jovana Preteče koji je na rijeci Jordan krstio sina Božijeg, Isusa Hristosa.
 
Predsjednik vijeća Dušan Popović ukratko je izvjestio prisutne o radu vijeća u proteklih godinu dana,iskazavši zadovoljstvo što na svečanoj sjednici prisustvuje i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.Gradonačelnik se i obratio prisutnima posvjedočivši izvještaj predsjednika o izuzetno korektnoj suradnji vijeća i grada Kutine.
 
Prisutnima su se obratili  dožupan Sisačko-moslavačke županije iz redova Srba dr.Dušan Bjelajac,predsjednici VSNM Sisačko -moslavačke i Bjelovarsko -bilogorske županije Dušan Polimac i Darko Karanović ,predsjednica VSNM Sisak Mirjana Olujić,te u ime Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta"- pododbor Garešnica, Božidar Birač.
 
Čin prelivanja koljiva i rezanja slavskog kolača obavio je paroh stupovački otac Dalibor Petković.Otac Dalibor upoznao je u svom obraćanju prisutne sa dinamikom financijske pomoći grada Kutine i Ministarstva Kulture RH na obnovi srpske pravoslavne crkve Svetoga Dimitrija u Stupovači,pri tome se zahvalivši gradonačelniku Babiću na razumjevanju.
Muzička sekcija SKD Prosvjeta nakon posluženja zabavljala  je starim poznatim pjesmama prisutne vijećnike i njihove goste.

FOTOGRAFIJE: