Pregled svih događaja

2.Sjednica manjinske Koordinacije BBŽ

U organizaciji češke nacionalne manjine Bjelovarsko- bilogorske županije ,a u domaćinstvu OPG "Voborski",02.08.2018. održana je 2.Sjednica manjinske Koordinacije BBŽ.
 
Ispred češke zajednice bili su prisutni predsjednik VČNM BBŽ ,ujedno i potpredsjednik Koordinacije Damir Malina te Jaromir Vrabec.Mađarsku zajednicu predstavljali su predsjednik VMNM BBŽ ,ujedno i predsjednik manjinske Koordinacije BBŽ Šandor Tot te Pavle Horvat i David Tihomir.
Ispred srpske zajednice prisutni su bili predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović, zamjenik župana Saša Lukić, Dušan Margetić i Milan Radaković.
Opravdano je izostao predstavnik Roma Vinko Horak,kao i članica Koordinacije iz češke zajednice Ana Marija Štruml-Tuček.
 
Delegaciju naše županije predvodio je župan g. Damir Bajs sa pročelnicom Lidijom Brkić , višom stručno suradnicom za protokol i odnose sa javnošću  Tatjanom Uzelac te informatičkim referentom Marijanom Tandarom.
Suštinu rada navedene sjednice manjinske Koordinacije predstavljala je analiza 4.Smotre manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije, koja je održana 09.06.2018 u Grubišnom Polju.
Obzirom da je romska zajednica Grubišnog Polja bila domaćin smotre,sudionici u raspravi su ocijenili da je njihovo domaćinstvo bilo izuzetno afirmativno, kako za Rome tako i za Bjelovarsko-bilogorsku županiju,koja i ovim primjerom pokazuje izuzetno poštovanje za svoje građane,pripadnike nacionalnih manjina.
Sama organizacija 4.Smotre dobila je najviše ocjene i pokazala vrlo dobru suradnju manjinske Koordinacije BBŽ sa Kabinetom župana,županijskim stručnim službama i Upravnim odjelima.
 
Jedina "primjedba"odnosila se na sam datum održavanja smotre,obzirom da su se taj dan održavali i "Lovrakovi dani" u Velikom Grđevcu,"Vinodar" u Daruvaru ,obilježavanje Dana općine Velika Pisanica a dan prije održana je i svečana sjednica povodom Dana naše županije.
 
Zaključeno je da će predsjedništvo manjinske Koordinacije na svojoj redovnoj sjednici uskladiti datum održavanja 5.Smotre u 2019.godini.kao ne bi došlo do "preklapanja" aktivnosti.
 
FOTOGRAFIJE: