Pregled svih događaja

Podijeljena bijela tehnika

Zahvaljujući tradicionalnoj suradnji Srpskog narodnog vijeća sa donatorom,Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije-Upravom za suradnju s dijasporom i Srbima u regionu,i ove godine su županijska vijeća srpske nacionalne manjine organizirala podjelu  bijele tehnike za povratničku kategoriju srpskog stanovništva u Republici Hrvatskoj.
Predsjednici općinskih vijeća Sirača,Đulovca i Dežanovca,te grada Grubišnog Polja (povratnički prostori) sačinili su popise korisnika pomoći,vodeći  računa o tome da ranije nisu primili sličnu pomoć.
Kamion sa doniranom tehnikom u vidu peći na drva,frižidera i perilica, stigao je u prostor poduzeća "Sirovina promet" u Batinjane (zahvala vlasnicima Savi Orozoviću ,članu VSNM BBŽ i Sanji Orozović,zamjenici predsjednika VSNM Đulovac).Dio tehnike preuzet je od strane korisnika a predsjednik VSNM Đulovac Milan Radaković uz Savu Orozovića ,organizirao je dopremu donacije korisnicima sa općine Đulovac "na kućni prag" ,jer se radi o mahom starijoj populaciji stanovništva.
Nažalost,moramo napomenuti da na našem prostoru ima znatan broj povratnika koji su bili u izbjeglištvu u Republici Srpskoj ,dijelu istočne Hrvatske(Baranja i istočna Slavonija) do mirne reintegracije i da  nisu registrirani kao izbjeglice u Srbiji.Stoga ,zbog neimanja potvrde i izbjegličkog kartona iz Srbije,nisu obuhvaćeni ovakvim vidom pomoći,što samo po sebi izaziva nezadovoljstvo.
Kako smo čekajući kamion iz Srbije (carinska procedura) zatekli predsjednika VSNM Đulovac Milana Radakovića uz "ljutu mašinu",nismo mogli odoljeti da ne ovjekovječimo ovaj trenutak,naročito što mu je podršku pružio i dožupan Saša Lukić.
 
FOTOGRAFIJE:
 
DSCN2756.JPGDSCN2762.JPGDSCN2752.JPGDSCN2759.JPGDSCN2760.JPGDSCN2761.JPGDSCN2755.JPGDSCN2757.JPGDSCN2753.JPGDSCN2758.JPGDSCN2750.JPGDSCN2754.JPG