Pregled svih događaja

Održani 13.Susreti u Moslavini

Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" ,pododbor Garešnica,27.10.2018 je u garešničkom hrvatskom domu održalo tradicionalnu,sada već međunarodnu smotru folklora "Susreti u Moslavini".
Ovo je uz "Susrete dječjeg stvaralaštva"jedna od dvije prepoznatljive manifestacije ovog vrlo uspješnog društva,na kojoj učešće uzimaju i kulturno-umjetnička društva iz inozemstva.
Tako je bilo i ovoga puta jer su stigli gosti iz Bosne i Hercegovine,KUD "Mladost"iz Bosanske otoke.Većinski narod predstavio je KUD "Strahoninec",folklornom sekcijom kao i Mješovitim pjevačkim zborom.
Srpsku zajednicu predstavili su Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" iz Virovitice ,te gosti sa Banije KUD "Zvuci Banije"iz Jabukovca.
Domaćin, na čelu sa koreografom i predsjednikom Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta"-pododbor Garešnica Zoranom Blanušom,predstavio se dječjom i seniorskom folkolornom sekcijom.
U publici su bili i dožupan Bjelovarsko -bilogorske županije iz redova Srba Saša Lukić,predsjednik VSNM BBŽ i potpredsjednik Srpskog narodnog vijeća Darko Karanović,pročelnik za gospodarstvo grada Garešnice Miroslav Gerstner,predsjednici VSNM Garešnica i Đulovac Predrag Ivančević i Milan Radaković, kao i jerej Srpske pravoslavne crkve iz Velike Bršljanice Slavimir Gvojić.
Vrijedni domaćini su u seoskom domu u Velikoj Bršljanici priredili zajedničku večeru i druženje nastavili uz pjesmu i ples.

FOTOGRAFIJE: