Pregled svih događaja

12.Večer nacionalnih manjina

Tradicionalno,zadnji vikend u 11 mjesecu rezerviran je za jednu od najvećih prezentacija nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.
Češka Obec Bjelovar,na čelu sa Miruškom Lončar  i ove godine je bila domaćin sada već, međunarodne smotre manjinskog kulturnog stvaralaštva u multikulturalnom gradu,Bjelovaru.
U subotu ,24.11.2018 u bjelovarskoj sportskoj dvorani "Europskih prvaka"održana je 12 po redu "Večer nacionalnih manjina".
Predvorje sportske dvorane i ovog puta bilo je prepuno raznih delicija i zadovoljstva posjetitelja,koji su obilazili bogate štandove sa nacionalnim jelima naših manjina.
Prethodno je u  gradskoj Upravi gradonačelnik Hrebak primio predsjednika Savjeta za nacionalne manjine Aleksandra Tolnauera,saborske zastupnike Bileka,lekaj i Jankovića,predsjednika VČNM BBŽ Damira Malinu,predsjednika VSNM BBŽ i potpredsjednika SNV Darka Karanovića,predsjednika VANM BBŽ Martina Gojanija,predsjednika VRNM Bjelovar Stevu Gjurdjevića,predsjednika VSNM Bjelovar Vanju Ficnara ,predsjednika Udruge Albanaca BBŽ Skendera Zogaja.
U kulturno-umjetničkom programu pred 2000 gledatelja i oko 400 učesnika,bili su prisutni i župan BBŽ Damir Bajs, dožupani Saša Lukić i Bojana Hribljan.
U programu su sudjelovali:
Albansko društvo iz Albanije-Skadar,Bošnjaci iz Zagreba,domaćin Češka obec iz Bjelovara,Mađari iz Erduta i Velike Pisanice,Makedonci iz Osijeka,Nijemci iz Ruda,Romi iz Darde,Ruska manjina iz Međimurja,Slovaci iz Jelisavca,Česi iz Republike Češke.Većinski hrvatski narod predstavili su KUD "Sesvete" iz Sesveta.
Našu srpsku zajednicu predstavili su članovi SKD "Prosvjeta"- pododbor Slatina,koji su uz plesove zapadne Slavonije pripremili i bogat štand sa poslasticama.
Posebna zahvalnost usmjerena je prema VSNM Bjelovar,obitelji Ficnar,Dušanu Zoriću,Dušanu Margetiću,gđi Bugarinović.
Posebno mjesto kao i uvijek zaslužuju naši Pavle i Gordana Ćetković iz Velike Pisanice.

FOTOGRAFIJE: