Pregled svih događaja

Sjednica Predsjedništva SNV-a

U Zagrebu ,Gajeva 7 ,12.12.2018.održana je redovna sjednica predsjedništva Srpskog narodnog vijeća.
Uz članove predsjedništva sjednici su prisustvovali i saborski zastupnici Dragana Jeckov i Boris Milošević.
Centralna tema bile su kapitalne investicije za 2019 godinu.Obzirom na izuzetno pozitivno iskustvo iz 2018 godine,za očekivati je da će  suradnja Vlade Republike Hrvatske,njenog Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina,Srpskog narodnog vijeća i Vijeća srpske nacionalne manjine u županijama i ove godine poboljšati stanje u općinama i gradovima vezano za infrastrukturu škola,društvenih domova ,kao i prostora za rad naših srpskih manjinskih vijeća.
 
Saborski zastupnici SDSS-a uspjeli su rebalansom proračuna za ovu kalendarsku godinu osigurati dodatnih 3.780.000,00 kn vezano uz kapitalne investicije.Sredstva će biti usmjerena ka završetku Srpskog doma u Vukovaru,sanaciji zgrade SKD Prosvjete u Preradovićevoj 21, u centru Zagreba,Srpske kuće u Udbini,radovima na sanaciji zgrade srpskih organizacija u Voćinu,kao i uređenju svlačionica i drušvenog doma NK Vutex-Sloga iz Vukovara.
Za 2019 godinu,što se tiče Bjelovarsko-bilogorske županije,izvršiti će se konzultacije sa predsjednicima općinskih i gradskih vijeća,odrediti prioriteti i popuniti aplikacijske liste.Za ove namjene predviđeno je za Srpsku zajednicu u Republici Hrvatskoj  cca 2.500.000,00 kn.
 
Predsjedništvo je usvojilo prijedloge godišnjih nagrada Srpskog narodnog vijeća,koje će se uručiti na obilježavanju pravoslavnog Badnjeg dana 06.01.2019. u hotelu Sheraton u Zagrebu.
 
Isto tako obavještavamo sve predsjednike općinskih i gradskih srpskih manjinskih vIjeća ,kao i predstavnike u BBŽ da se jave predsjedniku VSNM BBŽ Darku Karanoviću radi preuzimanja kalendara SNV-a za 2019.Kalendar je posvećen 800 godišnjici stjecanja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.
Kao i svake godine VSNM BBŽ je povodom Svetoga Nikole darovao srpsku dječicu prigodnim poklonima u parohijama Narta,Severin,Velika Pisanica,Grubišno Polje,Velika Bršljanica i Stupovača.

FOTOGRAFIJE: