Pregled svih događaja

Predsjedništvo ZUABA

U subotu 29.12.2018. godine održana je u Daruvaru 4.Sjednica predsjedništva Zajednice udruženja antifašista i antifašističkih boraca NOR-a Bjelovarsko Bilogorske županije.Ujedno je zasjedao i Nadzorni odbor ZUABA.
Članovi navedenih tijela ,kao i gosti ,okupili su se u Dvorcu Janković,te obišli Spomen sobu posvećenoj 1.Čehoslovačkoj brigadi Narodno oslobodilačke vojske Jugoslavije "Jan Žižka z Trocnova",kao i ukupnosti borbe za oslobođenje od fašizma i nacizma u II Svjetskom ratu.
Daruvarčanka ,Una Bosanac,mr.povijesti umjetnosti ,autorica stručne postavke ,objasnila je put od ideje do realizacije ovog izuzetno  značajnog projekta.
Predsjednik ZUABA Rade Jovičić nastavio je sjednicu u restoranu "Srce".
Predsjedništvo je usvojilo rebalans financijskog plana ZUABA BBŽ za 2018.,kao i prijedlog programskih zadataka i Plan rada za 2019,kao i financijskog plana za istu.
U svojstvu gostiju sjednici su prisustvovali zamjenica župana BBŽ Bojana Hribljan,zamjenik župana iz redova srpske zajednice Saša Lukić,potpredsjednik županijske skupštine Zlatko Barila,Savjetnik župana za nacionalne manjine i predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović kao i voditeljica projekta Spomen sobe Una Bosanac.
Uz navedene goste skupu su se obratili i drug Gomerčić mlađi ,ujedno i najmlađi predsjednik(UABA Čazma) neke od UABA u Republici Hrvatskoj,Rudolf Duž iz Čazme,Milan Ivančević iz Garešnice te Zdravko i Sofija Drašner iz Daruvara.
Darko Karanović i Bojana Hribljan ,potpisavši pristupnice, postali su novi članovi UABA Garešnica i Bjelovar.

FOTOGRAFIJE: