Pregled svih događaja

Božićni prijem SNV-a

Srpsko narodno vijeće tradicionalno priređuje Božićni prijem na sam Badnji dan.I ove godine 06.01.2019. u zagrebačkom hotelu Sheraton, okupio se vrh društveno političkog života Republike Hrvatske,kao i čelnih ljudi  srpskih institucija.
U ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik SNV -a prof.dr.Milorad Pupovac.U ime predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović,govorila je izaslanica Anamarija Kirinić.
U ime predsjednika Sabora RH g.Jandrokovića govorio je Furio Radin,a u ime grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić.
Prisutnima se obratio i predsjednik Vlade RH,Andrej Plenković. Potom se prisutnika obratio Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit Zagrebačko-ljubljanski g.Porfirije.
Godišnje priznanja SNV-a uručio je zamjenik predsjednika SNV-a Aleksandar Milošević.
 
Za razvoj antifašizma ,priznanje  "dr. Gojko Mikoliš"primio je predsjednik ZUABA Šibensko-kninske županije Zoran Restović. Godinama se bori protiv aveta prošlosti a posebno se Udruga koju predvodi istakla kada je u Šibeniku prekinula promociju pamflet knjige Igora Vukića, koja gotovo negira zločin genocida u logoru Jasenovac.Pri tome su aktivisti glasno čitali imena i prezimena žrtava jasenovačkog logora koji su rođenjem  iz šibenskog kraja.
Za humanistički rad priznanje "Dijana Budisavljević"primila je Leposava Kulenović,Barać,koja je učinila iziuzetan napor za obnovu dječjeg ustaškog  logora u Sisku.
Priznanje za razvoj srpskih institucija "Nikola Tesla" primili su Vladimir Funduk i Milorad Novaković.
Za unapređenje srpsko-hrvatskih odnosa priznanje "Svetozar Pribićević" primio je saborski zastupnik i predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešimir Beljak. Posebno buran i jak pljesak izazvala je njegova rečenica da i dalje vjeruje u bratstvo i jedinstvo srpskog i hrvatskog naroda.Doduše,obrve i mimika predsjednika Vlade RH nisu išle u prilog ovoj konstataviji no....
Tradicionalno posluženje  je utjecalo na opušteno i praznično raspoloženje i nastavak druženja.
 
Našu županiju predstavili su zamjenik župana Saša Lukić,predsjednik i potpredsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović i Radovan Dožudić,zamjenik predsjednika VSNM Bjelovar Dušan Margetić,v.d. predsjednika SDSS BBŽ Milan Radaković,ispred Udruge "Pravda" Jovica Brkić i Dušan Zorić,kao i poletarci Srđan Dožudić i Marko Karanović.
 

FOTOGRAFIJE: