Pregled svih događaja

Izvještajna skupština SNV-a

U subotu 20.aprila 2019.godine u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji "Katarina Kantakuzina Branković",s početkom u 12,30 sati,na zagrebačkom Svetom duhu,održana je Izvještajna skupština Srpskog narodnog vijeća,nacionalne koordinacije vijeća srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.
Skupštinu čine delegati iz županijskih srpskih vijeća,a njihov broj određen je brojnošću srpske populacije u pojedinim županijama.
Bjelovarsko -bilogorski srpski delegati utvrđeni su Odlukom VSNM  iz 2015..godine, a to su Goranka Radulovićiz Daruvara,Radovan Dožudićiz Bjelovara i Darko Karanović iz Garešnice.
Upravo je Radovan Dožudić predsjedavao radnim predsjedništvom.
Skupštini se obratio njen predsjednik prof.dr.Milorad Pupovac. Potom su govorili Njena Ekselencija, Ambasador Republike Srbije u Zagrebu, Mira Nikolić, Aleksandar Tolnauer,predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH,Alen Tahiri,ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH,te Ivan Fumić u ime SABA.
Dušan Stojanac je u ime Nadzornog odbora predao izvještaj, koji je jednoglasno usvojen,kao i Financijski i Narativni izvještaj koji je podnio Generalni sekretar SNV-a Saša Milošević.
Svaki predsjednik županijskog vijeća ,ili osoba po ovlaštenju u najkraćim crtama su predstavili rad za 2018.godinu te smjernice za 2019.,koja je u velikom dijelu posvećena redovnim Izborima za Vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u RH.
Milošević je predstavio Financijski kao i Plan i program rada za 2019.godinu,koji su jednoglasno prihvaćeni.
U svom završnom obraćanju predsjednik SNV-a prof.Pupovac,je posebno ukazao  na manjinske i Europarlamentarne izbore te kroz rad na terenu motivirati što veći broj pripadnika srpske zajednice da izađu na iste.
 
FOTOGRAFIJE: