Pregled svih događaja

Medijski Izborni tim

U Srpsko kulturnom centru "Pavle Solarić"u Bjelovaru,23.04.2019. godine s početkom u 10,00 sati, održan je "okrugli stol" medijskog srpskog tima Bjelovarsko-bilogorske županije,vezan uz Izbore za vijeća i predstavnike nacionalnih manjine u Republici Hrvatskoj, koji će se održati 05.05.2019. godine,kao i za Izbore za Europski parlament koji će se održati 26.05.2019.godine.
U zakonskom roku, lista Srpskog narodnog vijeća kao jedina lista, kandidirala je svoje kandidate u općinama Đulovac(10),Dežanovac(10),Končanica(10),Sirač(10) Velika Pisanica(10) Štefanje (7) i Veliki Grđevac(6) kandidata.
U gradovima Bjelovar,Daruvar,Garešnica i Grubišno Polje ,lista Srpskog narodnog vijeća kandidirala je po 15 vijećnika,kao i 25 u Vijeće srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije.
Ukupno će lista SNV-a imati 148 vijećnika u 7 općinskih,4 gradska i jedno županijsko srpsko manjinsko vijeće.
Članovi tima dobili su promotivne materijale za sva vijeća i zaključili da nema potrebe za promatračima na biračkim mjestima,obzirom da ne postoji protu-kandidacijska lista.
Isto tako nema potrebe za izradu promo letaka sa listom naših kandidata zbog istog razloga.
Sugestija je da birači dolaskom na biračka mjesta "okruže" sve istaknute kandidate.
Isto tako sugerirano je da se na "Euro-parlamentarnim "izborima podrži lista SDSS -a.
 
U sklopu promotivnih aktivnosti 01.maja 2019.godine,obilježiti će se Međunarodni praznik rada u bjelovarskom SKC"Pavle Solarić",uz kuhanje "čobanca"i druženje.
04.05.2019.,dan uoči manjinskih Izbora u Daruvaru će se održati svečana sjednica VSNM BBŽ,kojom će se obilježiti krsna slava vijeća "Đurđevdan".
Zaključeno je da početkom iduće sedmice svi nositelji liste SNV-a, sazovu vijećnike sa svojih lista i podjele neposredne zadatke vezano za oba Izborna ciklusa.
Domaćin je (VSNM BBŽ I Bjelovar) za sve članove pripremio tradicionalno posluženje.

FOTOGRAFIJE: