Pregled svih događaja

Konstituirana županijska manjinska vijeća

U velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije,Starčevićeva 8 Bjelovar ,u srijedu 29.05.2019.godine ,stručne službe  naše županije su u zakonskom okviru konstituirale županijska manjinska vijeća.
Konstiturajuće sjednice vodile su pročelnica kabineta župana Mirna Čačić Klobučić,pročelnica stručne službe za opće poslove Lidija Brkić,viša referentica za pravne i opće poslove Lidija Šuveljak,te Darko Karanović savjetnik za nacionalne manjine.Sjednicama su prisustvovali i dožupani Bojana Hribljan,Saša Lukić i Tanja Golubić-Novotny.
Albanska nacionalna manjina je ponovno izabrala Martina Gojanija za predsjednika i Skendera Zogaja za njegovog zamjenika.
Češka nacionalna manjina je za predsjednika vijeća izabrala Damira Malinu a njegova zamjenica je Ana-Marija Štruml Tuček.
Mađaraska nacionalna manjina jedina je u izbornom procesu imala dvije protukandidacijske liste.
Za novu predsjednicu izabrana je Zlata Berkeš,a njen zamjenik je Antun Furjan. Mađarsko vijeće je nakon konstituirajuće sjednice održalo i radnu sjednicu na kojoj su donijeli odluku da će sjedište vijeća biti u Velikoj Pisanici.
Srpsku zajednicu će i dalje voditi Darko Karanović i njegov zamjenik Radovan Dožudić.
Novoizabrani članovi vijeća srpske nacionalne manjine su tradicionalno uz posluženje u Srpskom kulturnom centru "Pavle Solarić" nastavili druženje.
 
FOTOGRAFIJE: