Pregled svih događaja

318 Bogonosnih otaca

U daruvarskoj srpskoj pravoslavnoj crkvi 318 Bogonosnih otaca prvog vaseljenskog sabora,09.06.2019.godine oblježena je hramovna slava crkve,kao i slava Eparhije Pakračko -slavonske.Ujedno je i Vijeće srpske nacionalne manjine povodom Spasovdana obilježilo svoj dan.
 
Svetu arhijerejsku liturgiju predvodio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop Pakračko-slavonski g. Jovan, uz sasluženje velikog broja sveštenih lica eparhije.Preosvešteni je održao prigodnu besjedu a svima se u ime domaćina zahvalio paroh daruvarski otac Đorđe Ostojić.Domaćini su u porti crkve priredili posluženje uz kulturno-umjetnički program u kom su sudjelovali  članovi Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" iz Daruvara i Garešnice.
Za članove vijeća i uzvanike u restoranu Terasa priređen je zajednički ručak.Uz Njegovo Preosveštenstvo  i parohe SPC, bili su prisutni i zamjenica župana BBŽ Bojana Hribljan,manjinski dožupani Lukić i Novotny,gradonačelnik Daruvara Lneniček,predsjednica gradskog vijeća Szabo,predsjednici VSNM ZGŽ i BBŽ Pilipović i Karanović,predsjednik VSNM Bjelovar, Garešnica Velika Gorica i Dežanovac  Margetić,Sedramac,Geratović i Mileusnić.
 
FOTOGRAFIJE: