Pregled svih događaja

Obljetnica osnutka daruvarskog partizanskog odreda

Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Daruvara i Vijeće srpske nacionalne manjine općine Sirač,organizirali su 29.06.2019. godine s početkom u 10,00 sati,u selu Bijela iznad Daruvara, godišnjicu obilježavanja osnivanja daruvarskog partizanskog odreda.
Prisutnima se obratila Zvjezdana Drašner (njen integralni govor je u prilogu izvještaja),kao i zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan. Izaslanstva UABA Garešnica,Novska,Daruvar,Bjelovar,Grubišno Polje,Pakrac-Lipik,Koprivnica položila su vijence pored biste narodnog heroja Paje Orozovića-Brke i spomenika u Bijeloj.
Potom su se delegacije učesnika uputila do groblja u Gornjim Borkima gdje su sahranjeni partizani i gdje je grob heroja Brke,do groblja u selu Bijela,kao i do grobišta u Ravnoj Gori te Ljutoču gdje je sahranjeno oko 500 boraca i civila  u toku II Svjetskog rata.
Obljetnici su prisustvovali i srpski dožupan BBŽ Saša Lukić,predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović,načelnik općine Sirač Branimir Miler,predsjednik ZUABA BBŽ Rade Jovičić. Domaćini su u mjesnom domu Bijela za sve učesnike programa organizirali zajednički ručak.

FOTOGRAFIJE: