Pregled svih događaja

"Nikoljdan" u Trnovitičkom Popovcu

Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" ,pododbor Garešnica ,15.12.2019. u Trnovitičkom Popovcu obilježilo je svog zaštitnika Svetoga oca Nikolaja.
Doduše,Svetoga Nikolu obilježavamo 19.12.ali je posve razumljivo da je obilježen nekoliko dana ranije radi slobodnog vikenda.
Obred sječenja slavskog kolača i prelivanja koljiva učinili su jereji Srpske pravoslavne crkve Dalibor Petković,paroh iz Stupovače i Slavimir Gvojić,paroh iz Velike Bršljanice
Predsjednik Zoran Blanuša pozdravio je prisutne te uzvanike i najavio  bogat kulturno-umjetnički program u kome su sudjelovali:
-Zajednica Roma Bjelovar
-Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" Virovitica
-Češka obec Bjelovar
-Češka beseda Garešnica
-Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" Garešnica,slavljenici i domaćini sa svojom dječjom i seniorskom folklornom sekcijom.
Među uzvanicima bila je i predsjednica SDSS Sisak Mirjana Olujić,predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović,predsjednik i zamjenik VSNM Bjelovar Dušan Margetić i Dušan Zorić,predsjednici VSNM Garešnica ,Đulovac i Velika Pisanica Damir Sedramac,Milan Radaković i Pavle Ćetković.
Po završetku programa učesnici su primili prigodne poklone a "Sveti Nikola " je podijelio prisutnoj djeci poklone.
Domaćini  su za sve prisutne pripremili  i zajedničku večeru,a u daljem programu sve je svojim pjesmama  zabavljala grupa"Garavi Sokak".
 

FOTOGRAFIJE: