Pregled svih događaja

Izborna skupština ZUABA BBŽ

U Bjelovaru (Velika vijećnica Bjelovarsko-bilogorske županije) 28.01.2020. s početkom u 13,00 sati održana je redovna izborna skupština Zajednice udruga antifašista i antifašističkih boraca Bjelovarsko-bilogorske županije.Od 68 članova,skupštini su prisustvovali 35 članova uz ispunjene uvjete za donošenje odluka.
Skupštinu je otvorio predsjednik Rade Jovičić i predložio izbor radnog predsjedništva,koje je jednoglasno izabrano u sastavu:Milan Ivančević-predsjednik,Bojana Hribljan-član,Rade Jovičić-član.Predloženi dnevni red jednoglasno je prihvaćen,kao i poslovnik o radu koji je prezentirala Bojana Hribljan.
Predsjednik radnog predsjedništva pozdravio je prisutne goste,župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa,predsjednika SABA Franju Habulina,potpredsjednicu SABA i predsjednicu ZUABA Koprivničko-križevačke županije Anicu Desnicu ,dožupana Bjelovarsko-bilogorske županije iz redova srpske zajednice Sašu Lukića,tajnika SABA Miroslava Kirinčića,savjetnika župana BBŽ za nacionalne manjine Darka Karanovića.
 
Prije nastavka rada predsjednik SABA Franjo Habulin na prijedlog predsjedništva ZUABA BBŽ,uručio je najvišu povelju SABA RH županu BBŽ Damiru Bajsu,zahvalivši se njemu osobno kao i BBŽ za izuzetan doprinos u njegovanju i očuvanju tradicija antifašizma.
Predsjednik Jovičić podnio je izvještaj o radu predsjedništva i NO ZUABA BBŽ za protekli mandatni period(2015-2019) sa Financijskim izvještajem.Izvještaji su nakon rasprave jednoglasno prihvaćeni.
U svojstvu gostiju skupštini su se obratili Zlatko Barila zamjenik predsjednika Skupštine BBŽ,potpredsjednica SABA Anica Desnica i predsjednik SABA Franjo Habulin.
Potom se biralo predsjedništvo,predsjednik  i NO ZUABA BBŽ.
Izabrani su :
Rade Jovičić -predsjednik
 
Predsjedništvo ZUABA

Zdravko Drašner,Marija Kubišta,Rade Jovičić,Ivan Škrilec,Milena Holas,Zvonko Harauzek,Velebit Gomerčić,Ljerka Jančić,Franjo Krištofec,Jadranko Paljan,Slavica Vitanović,Milan Ivančević,Berislav Crnčić,Bojana Hribljan,Nenad Nekvapil
Nadzorni odbor
Branko Romanić,Nada Vukelja,Stjepan Đuran,Damir Sedramac,Katica Švenda
 
Jednoglasno je prihaćen Plan i programa rada kao i financijski plan ZUABA BBŽ za 2020. godinu.
Po završetku skupštine drugarice i drugovi su nastavili druženje u hotelu "Central" Bjelovar.
 
 

FOTOGRAFIJE: