Pregled svih događaja

Izborna skupština

U Rogoži (bivša zgrada osnovne škole) 29.02.2020. s početkom u 19,00 sati  održana je  redovna izborna skupština Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" ,pododbor Garešnica. Sukladno modificiranom Statutu SKD"Prosvjete"Zagreb,izbori za nova rukovodstva provode se u sva 54 pododbora u Republici Hrvatskoj
Po izboru radnog predsjedništva i verifikacijske  komisije, predsjednik Zoran Blanuša podnio je izvještaj o radu u 2019 godini a blagajnički izvještaj podnio je Milan Rodić. Oba izvještaja jednoglasno su prihvaćena.
 
U ime kandidacijske komisije Oliver Repić je predložio kandidate za rukovodstvo garešničkog pododbora Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta",
Za predsjednika:Zoran Blanuša
Za potpredsjednika: Nikola Radošević
Za sekretara:Bojana Birač
Za blagajnika Milan Rodić
Za članove predsjedništva: Dobrila Ivanić,Božidar Birač i Borislav Kabljanac

Predloženi kandidati jednoglasno su izabrani u novo rukovodstvo a Zoran Blanuša kao izabrani predsjednik je po funkciji i delegat u skupštini SKD Prosvjeta Zagreb, a kao delegata po potrebi ga mijenja Nikola Radošević.
 
Novo-stari predsjednik i blagajnik predočili su Plan i program rada kao i financijski plan za 2020 godinu.Predsjednik Blanuša upoznao je skupštinare sa planovima proširenja postojeće bivše škole u Rogoži koju bi koristila Prosvjeta i do sada učinjenim predradnjama,pri tome se zahvalivši VSNM BBŽ,Gradu Garešnici i SNV na razumjevanju.
 
Skupštini su se u svojstvu gostiju obratili Milan Radaković predsjednik VSNM Đulovac,Pavle Ćetković i Dušan Margetić u ime VSNM Velika Pisanica i Bjelovar,Đurđica Šetit ,predsjednica MO Kapelica,Milan Rajšić u ime gradonačelnika Grada Garešnice.
O budućim ulaganjima u Rogoži  i aplikaciji prema SNV (sustav "kapitalnih investicija")govorio je predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović a potom se skupštinarima obratio sekretar SKD "Prosvjeta" Zagreb Slobodan Živković.
 
Novo-stari predsjednik Blanuša uručio je zahvalnice članovima za 50,100,150,200-ti javni nastup,a posebno je impresivan bio podatak da je Zoran Blanuša primio zahvalnicu za 400 nastup.Zahvalnice su uručene i BBŽ,VSNM BBŽ,VSNM Garešnica,Gradu Garešnici,povijesnoj udruzi "Bršljanac",lovačkom društvu Rogoža,MO Kapelica,parohu Srpske pravoslavne crkve u Velikoj Bršljanici Slavimiru Gvojiću.
Domaćini su za svoje goste i članove priredili tradicionalno posluženje uz muziku dobro znanih Mamule i Teodorovića.
 
 

FOTOGRAFIJE: