Pregled svih događaja

"Bilogorska sjećanja"

06.09.2020(nedjelja). godine s početkom u 17,00 sati, u organizaciji Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" pododbor Grubišno Polje, na gradskoj tržnici u Grubišnom Polju održana je manifestacija nacionalnih manjina koju je organizator nazvao "Bilogorska sjećanja".

Vrijedni  predsjednik SKD "Prosvjeta" Grubišno Polje Ilija Mandarić pozdravio je prisutne i poželio im ugodan boravak u Grubišnom Polju ta da ova manifestacija postane tradicionalna.

U ime Bjelovarsko-bilogorske županije domaćinima, gostima i učesnicima kulturno umjetničkog programa obratio se Savjetnik župana BBŽ za nacionalne manjine ujedno i predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović.
Moderator priredbe bila je Slađana Biloš.Učesnici programa su se predstavili i sa štandovima tradicionalnih prehrambenih delicija.
Manifestaciju je otvorila pjevačka skupina SKD "Prosvjeta" pododbor Grubišno Polje predstavivši se sa starim srpskim tradicionalnim narodnim pjesmama.
Mađarska zajednica Grubišno Polje svojim plesnim nastupom izazvala je veliki pljesak prisutnih. Češka beseda Grubišno Polje predstavila se plesnim i pjevačkim umijećem svoji članova.
SKD "Prosvjeta" pododbor Garešnica ponovo se predstavila izuzetnom koreografijom svog predsjednika Zorana Blanuše izvevši tradicionalna kola srpskog naroda.
Posebnu draž ovom druženju dao je kotao sa grahom našeg prijatelja Šandora Totha iz kojeg su se učesnici i gosti poslužili i kasnije podružili.
 
FOTOGRAFIJE: