Pregled svih događaja

Đurđevran u Narti, 06.05.2021

Đurđevdan 06.05.2021.

U Narti je 06.05.2021. godine s početkom u 10,00 sati, Svetim liturgijskim bogosluženjem obilježena jedna od najčešćih krsnih Slava u Srba-Đurđevdan, ujedno i hramovna slava crkve Svetoga velikomučenika Georgija .

Ovim putem upućujemo zahvalu i dobrodošlicu novom parohu u Narti ,ocu Draganu Topiću, koji je predvodio Sveti liturgiju uz sasluženje paroha bjelovarskog oca Nemanju Obradovića.

Obavljen je i trokraki litijski obilazak svetinje, a oci Dragan i Nemanja osveštali su slavske kolače i koljiva đurđevdanskih svečara ovoga kraja.

Moramo se zahvaliti i ocu Ljubiši Miodragoviću, popadiji Aleksandri Obradović i Slobodanki Subotić koji su sa pojnice svojim glasovima pjevno pratili Svetu liturgiju.

Liturgiji su prisustvovali i pojedini

članovi VSNM Bjelovar,Štefanje i BBŽ.

Otac Dragan stigao nam je iz Banja Luke ,glavnog grada Republike Srpske i želimo mu uspješan sveštenički rad u našoj Bjelovarsko bilogorskoj županiji.

Nažalost, Vijeće srpske nacionalne manjine naše županije već drugu godinu za redom nije u mogućnosti svečarski obilježiti Svetoga Đorđa kao svoga sveca zaštitnika zbog mjera Stožera civilne zaštite BBŽ i situacije vezano uz tzv. "Kovid 19".

Fotografije: