Pregled svih događaja

Humanitarna akcija u Cremušini

Humanitarna akcija

Članica VSNM Zagreb i vrlo aktivan član SKD "Prosvjeta" pododbor Zagreb, Nada Komljenović ,stupila je putem Srpskog narodnog vijeća u kontakt sa predsjednikom VSNM BBŽ Darkom Karanovićem i upoznala ga sa velikim problemom vezanim za život člana srpske zajednice iz sela Cremušina (općina Veliki Grđevac) Mladenom Peinovićem (1963. godište).Mladen živi bez primanja i posve sam.

Nada inače dio svog života u proteklih nekoliko godina provodi u selu Gornja Kovačica, smještenom tik do Velikog Grđevca ,pa je iz prve ruke imala priliku vidjeti i upoznati se sa teškim životom Mladena ,povremeno  ga posjećujući.

Predsjednik Karanović stupio je u kontakt sa predsjednicima VSNM Veliki Grđevac i Grubišno Polje Slobodanom Kneževićem i Milanom Kneževićem i zajednički osmislili pomoć za Mladena koji je jedan od rijetkih stanovnika ovog dijela Bilogore.

Nada je posjetila Srpski kulturni centar "Pavle Solarić" u Bjelovaru i sastala se sa predsjednikom VSNM Bjelovar Dušanom Margetićem kao i sa predsjednikom i zamjenikom predsjednika VSNM BBŽ Darkom Karanovićem i Radovanom Dožudićem.

Karanović je upoznao predsjedništvo VSNM BBŽ o ovom problemu i molbi za pomoć koju je uputio Peinović. Sukladno molbi predsjedništvo je donijelo odluku da se Mladenu nabavi nov frižider, što je i vrlo brzo urađeno a uz to kupljena je i znatna količina hrane.

Dušan Margetić je uz podršku bjelovarčana nabavio potrebno suđe, obuću, odjeću, posteljinu i ostale sitne potrepštine, te je ponovno uz podršku Grada Bjelovara i zamjenice gradonačelnika Daria Hrebaka ,Valne Bastijančić-Erjavec uspio dobiti gradski kombi.

Karanović i Margetić su se u petak 07.05.2021. godine sa prikupljenom pomoć uputili u općinu Veliki Grđevac ,te im se u Gornjoj Kovačici priključila i Nada Komljenović.

Pomoć je stigla do vidno uzbuđenog Mladena koji nije krio zadovoljstvo brigom srpske zajednice za njegovo stanje.

Postignut je dogovor sa VSNM V.Grđevac i Grubišno Polje da će oni preuzeti inicijativu u daljoj pomoći Mladenu ,prije svega u samoj općini V.Gr

đavac kao i sa Centrom za socijalnu skrb Grada Grubišnog Polja.

Fotografije: