Pregled svih događaja

VSNM Dežanovac obilježilo Dan vijeća 24.06.2017.!

Tradicionalni vidovdanski susreti u organizaciji srpskog manjinskog vijeća Dežanovac i ovoga puta održani su u Goveđem Polju.
U 19,00 sati održano je Bogosluženje kod krsta posvećenog prvom srpskom arhiepiskopu i prosvjetitelju Svetome Savi,koje su održali paroh daruvarski otac Luka Bosanac uz sasluženje paroha slatinskog oca Dragana Gaćeše i oca Đorđa Đurića iz Nove Gradiške.
Potom je u društvenom domu nakon intoniranja državnih himni Hrvatske i Srbije održana svečana sjednica. Predsjednik Vijeća Željko Mileusnić pozdravio je članove vijeća i goste,  među kojima su bili: dožupan BBŽ iz redova Srba Saša Lukić, predsjednik VSNM BBŽ i potpredsjednik SNV Darko Karanović, predsjednik VMNM BBŽ Šandor Toth, Predsjednik VČNM Dežanovac i zamjenik načelnika općine Dežanovac iz redova Čeha Slavko Nehvatal, zamjenik načelnika općine Dežanovac Željko Brajković, predsjednici VSNM Slatina, Garešnica, Sirač i Đulovac Milenko Obradović, Predrag Ivančević, Željko Stjepanović i Milan Radaković, predstavnica Srba općine Končanica Rada Božić, članovi VSNM BBŽ Branko Kovačić, Ranko Bojčić, Goran Bogatić te Slobodan Borojević i kao domaćin.
Potom je uslijedio kulturno-umjetnički program u kom su nastupili:SKD Prosvjeta pododbori Garešnica i Daruvar sa dječijim folklornim sekcijama, a Gareščani uz pratnju muzičkog orkestra, SKD Prosvjeta pododbor Slatina sa mješovitom pjevačkom skupinom i folklornom seniorskom sekcijom, Češka beseda Dežanovac-ženska seniorska pjevačka skupina, Zajednica Mađara Dežanovac sa pjevačkom i dječjom folklornom skupinom.
Potom je usljedila prava i dobro poznata zabava uz živu muziku.
Ne možemo nepomenuti da su u SKD Prosvjeti Slatina nastupili kao izvođači i otac Dragan Gaćeša te predsjednik VSNM Slatina Milenko Obradović.
Isto tako mora se pohvaliti izuzetan trud svih članova VSNM Dežanovac koji su u organizaciju ove velike manifestacije uključili i svoje "bolje polovice".
 
FOTOGRAFIJE: