Pregled svih događaja

Krsna slava Vijeća srpske zajednice Kutina

Na sam Ivanjdan 07.07.2017. VSNM Kutina je u Paorskoj Kutinici proslavilo Dan vijeća i svoju krsnu slavu. U lijepo uređenom prostoru Mjesnog doma domaćin je dočekao svoje goste. 
Predsjednik VSNM Kutina Dušan Popović je ukratko upoznao goste sa radom u proteklih godinu dana.
Nažalost, ukazao je da se od novoizabranih gradskih vlasti nije nitko pojavio, no smatra da će srpsko manjinsko vijeće Kutina, uvijek biti spremno na suradnju sa gradskim novoizabranim vlastima, posebno u kontekstu suradnje i razumjevanja sa bivšim nosiocima vlasti u gradu.
Skupu su se obratili Dušan Polimac, predsjednik VSNM Sisačko moslavačke županije, Darko Karanović, predsjednik VSNM BBŽ i potpredsjednik SNV, te Mirko Fedak predstavnik ukrajinske zajednice Sisačko moslavačke županije. Među gostima bili su i Predrag Ivančević predsjednik VSNM Garešnica, Zoran Blanuša predsjednik Srpskog kulturnog društva Prosvjeta pododbor Garešnica te predsjednik UABA Garešnica Mihajlo Ceranović.
Lomljenje slavskog kolača i prelivanje koljiva vodili su Dalibor Petković, paroh stupovački i Slavimir Gvojić, paroh u Velikoj Bršljanici.
Nakon bogatog posluženja goste je zabavljala muzička sekcija SKD Prosvjeta pododbor Garešnica.
 
FOTOGRAFIJE: