Pregled svih događaja

Dan VSNM Dežanovac

U subotu 27.06.2020.godine s početkom u 18,30 sati počelo je obilježavanje Dana i krsne slave srpskog manjinskog vijeća općine Dežanovac.
Kao i prijašnjih godina predsjednik  Vijeća Željko Mileusnić sa svojim zamjenikom Rajkom Borojevićem i svojim vrijednim vijećnicima i njihovim suprugama priredio je svečanost u društvenom domu u Goveđem Polju. U Goveđem Polju , Srbi predstavljaju  većinu stanovnika i kao i u ostalim dijelovima općine Dežanovac sa većinskim narodom i ostalim nacionalnim manjinama imaju više nego dobre odnose.To treba zahvaliti i općinskom načelniku Josipu Stjepanoviću koji sa svojim suradnicima podjednako ulaže u sela svoje općine i ima izraženi senzibilitet za pitanja i interese  nacionalnih manjina.
 
Svečanost je počela kod krsta posvećenom prvom srpskom arhiepiskopu Svetome Savi,gdje su oci Srpske pravoslavne crkve Luka Bosanac, umirovljeni paroh daruvarski i paroh pakrački Đorđe Teodorović rezali slavski kolač i prelili koljivo.
Svečanost je nastavljena u  društvenom domu.Predsjednik Mileusnić pozdravio je svoje vijećnike i goste.Po prvi put sa nama je bila Dragana Jeckov,potpredsjednica Srpskog narodnog vijeća i kandidat SDSS -a za još jedan saborski mandat.Sa njom je iz Vukovara stigao Srđan Kolar predsjednik vukovarskog SDSS-a.
 
Među gostima bili su:srpski dožupan BBŽ Saša Lukić,ujedno i vijećnik VSNM BBŽ,načelnik općine Dežanovac Josip Stjepanović,predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović,predsjednici VSNM Bjelovar,Garešnica i Grubišno Polje Dušan Margetić(sa svojim zamjenikom Dušanom Zorićem),Damir Sedramac i Milan Knežević,predsjednici VSNM općina Končanica , Đulovac i Sirač Rada Božič  Milan Radakovići Željko Stjepanović,Slavko Nehvatal zamjenik načelnika općine Dežanovac iz redova češke zajednice,Pihir Vlado predsjednik općinskog vijeća Dežanovac,Ankica Nehvatal predsjednica Češke besede Donji Sređani.
 
Prisutnima su se obratili Dragana Jeckov,Saša Lukić,Josip Stjepanović,Ankica Nehvatal i doajen manjinske scene daruvarskog kraja,jedan od osnivača srpskog manjinskog vijeća u Daruvaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji,ujedno i dugogodišnji predsjednik VSNM Daruvar i član predsjedništva VSNM BBŽ, Branko Kovačić.
Kako običaji nalažu domaćini su za svoje goste priredili posluženje a i plesači su našli svoj trenutak uz živu muziku.
 
FOTOGRAFIJE: