Pregled svih događaja

Predsjedništvo SNV-a

U prostorijama Srpskog privrednog društva "Privrednik",Preradovićeva 18 Zagreb, 04.09.2020. održana je sjednica predsjedništva Srpskog narodnog vijeća.
Sjednicu je vodila zamjenica predsjednika Dragana Jeckov,uz generalnog sekretara Sašu Miloševića i predsjednika Savjeta SNV prof.Milorada Pupovca.
Bila je prisutna i saborska zastupnica Anja Šimpraga kao i druga zamjenica Aneta Vladimirov.
Po usvajanju zapisnika sa prethodne sjednice članovi predsjedništva preinačili su vlastitu odluku o održavanju izvanredne izborne skupštine SNV-a i zakazali su je za 13.09. 2020.godine u prostoru Srpske pravoslavne gimnazije "Katarina Kantakuzina Branković",Zagreb.
Članovi predsjedništva primili su radne materijale a generalni sekretar Milošević podnio je Izvještaj o radu u 2019  i Financijski izvještaj za 2019. godinu.Jedan i drugi izvještaj jednoglasno su prihvaćeni.Potom je Milošević (ogradivši se da su mnoge stvari drugačije zbog situacije vezane uz tzv "Kovid 19") predočio Plan i program rada ,kao i Financijski Plan za 2020. godinu.
I jedan i drugi Plan jednoglasno su prihvaćeni.
Izvanredna skupština predviđena je iz razloga što je Boris Milošević kao predsjednik SNV -a imenovan jednim od predsjednika Vlade Republike Hrvatske i zbog toga je podnio ostavku na mjestu predsjednika SNV-a.
Predsjednik VSNM Vukovarsko-sremske županije predložio je za funkciju predsjednika Milorada Pupovca. Prof.dr.  Pupovac iznio je svoj prijedlog da novi predsjednik bude redovni prof. Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu prof.dr.Dejan Jović.
Zauzet je stav da prof. Pupovac obavi razgovore sa dr. Jovićem i nakon toga će se znati tko će biti kandidat za predsjednika Srpskog narodnog vijeća.
Sjednica je održana uz sve potrebne mjere  zaštite i socijalne distance prema uputama Državnog stožera RH  za obranu od pošasti "Korone".
 
FOTOGRAFIJE:
 
pred snv 4.jpgDSCN4496.JPGDSCN4491.JPGpred snv 8.jpgpred snv 1.jpgpred snv 11.jpgDSCN4490.JPGpred snv 2.jpgpred snv 7.jpgDSCN4495.JPGDSCN4492.JPGDSCN4497.JPGpred snv 3.jpgpred snv 9.jpgDSCN4494.JPG