Pregled svih događaja

Izvanredna skupština SNV-a

U srpskoj pravoslavnoj gimnaziji "Katarina Kantakuzina Branković",na zagrebačkom Svetom duhu, u subotu 12.09.2020. godine održana je izvanredna skupština Srpskog narodnog vijeća, nacionalne koordinacije vijeća srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

Naime, dosadašnji predsjednik Boris Milošević je imenovan  za potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i iz tog razlog je podnio ostavku na mjesto predsjednika SNV-a.

U pripremi Skupštine sastalo se predsjedništvo SNV-a i na prijedlog Svetislava Mikerevića, predsjednika VSNM Vukovarsko-srijemske županije podržalo prijedlog da novo-stari predsjednik bude prof.dr. Milorad Pupovac.
 
Prijedlog prof. Pupovca je bio da predsjednik SNV-a postane redovni prof. Fakulteta političkih znanosti prof.Dejan Jović,no on je tu mogućnost odbacio ali je prihvatio da na mjestu predsjednika Savjeta Srpskog narodnog vijeća zamjeni prof. Pupovca koji je na izvanrednoj skupštini dobio podršku 59 delegata od 61 prisutnog. Ukupno je bilo pozvano 70 delegata.
 
Radnim predsjedništvom je predsjedavala Dragana Jeckov uz članove radnog predsjedništva Dušana Nogića iz BPŽ, Zorana Stankovića PGŽ, Nikolu Arbutinu SMŽ te Rajku Rađenović iz Zadarske županije.
Generalni sekretar Saša Milošević iznio je realizaciju Plana i programa te financijskog plana za 2019. godinu te iznio Plan i program rada za 2020. godinu koji je u potpunosti prilagođen situaciji vezanoj uz tzv"Kovid 19".
Oba izvještaja jednoglasno su prihvaćeni. Prisutnima su se obratili Boris Milošević i novo-stari izabrani predsjednik prof.dr.Milorad Pupovac.
VSNM BBŽ su u svojstvu delegata predstavljali Goranka Radulović iz Daruvara,Radovan Dožudić iz Bjelovara i Darko Karanović iz Garešnice.
 
FOTOGRAFIJE: