Pregled svih događaja

Nastavljena akcija "Banija je naša kuća"

Nastavljena akcija "Banija je naša kuća"

Bjelovarčani i Grubišnopoljci u Vrginmostu

U subotu 16.01.2021. godine u Srpskom kulturnom centru "Pavle Solarić" u jutarnjim satima su članovi VSNM Bjelovar Dušan Jovančević, Nikola Šolaja, predsjednik i zamjenik predsjednika Dušan Margetić i Dušan Zorić napunili kombi prikupljenih hrane, vode, obuće, odjeće, sklopivih kreveta, vitaminskih pripravaka, kao donaciju građana Bjelovara sa okolicom za potresom stradalo stanovništvo Banije. U akciji prikupljanja pomoći sudjelovali su članovi gradskog, županijskog i Vijeća srpske nacionalne manjine općine Štefanje.

Predsjednik Margetić i njegov zamjenik Zorić uputili se preko Čazme, Siska, Petrinje, Gline u pravcu Vrginmosta sukladno dogovoru sa aktivistima Srpskog narodnog vijeća, nacionalnom koordinacijom vijeća srpske nacionalne manjine u RH.

Ovim putem se zahvaljujemo gradonačelniku Grada Bjelovara Dariu Hrebaka, i njegovoj zamjenici Valni Bastijančić Erjavec, koji su srpskoj zajednici Grada Bjelovara ustupila gradski kombi za odvoženje donacije na Baniju.

Našu delegaciju dočekali su načelnik općine Vrginmost Milan Vrga, načelnik općine Krnjak Dejan Mihajlović i saborska zastupnica SDSS-a i zamjenica predsjednika SNV-a Dragana Jeckov.

Kako smo Vas i ranije obavještavali u Vrginmostu se nalazi od potresa očuvano veliko skladište (pod korovom), pa se prikupljene donacije "slijevaju", sortiraju i po dojavi aktivista upućuju u dosta "zabačene" zaseoke sa slabo pristupačnim putevima. Kako domaćinu i priliči od srca su naše Bjelovarčane poslužili hranom i pićem.

Gotovo istovremeno 16.01.2021. u Grubišnom Polju su članovi VSNM Grubišno Polje "napunili" kombi hrane, pića, obuće i odjeće, koje su vrijedni aktivisti Vijeća srpske nacionalne manjine i članovi Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" pododbor Grubišno Polje skupljali i dopremali u zajedničke prostorija u Kolodvorskoj ulici u Grubišnom Polju.

Moramo se svakako zahvaliti i gradonačelniku Grubišnog Polja g. Zlatku Mađaruhu koji je  omogućio korištenje gradskog  kombi vozila za ovu humanitarnu akciju.

Kombi su u Vrginmost dopremili predsjednik VSNM G.Polje Milan Knežević, ujedno i član predsjedništva VSNM BBŽ, i Branko Kašić ,član VSNM G.Polje i BBŽ.

FOTOGRAFIJE: