Pregled svih događaja

6. Sportske igre, VSNM Zagrebačke županije

6. Sportske igre, VSNM Zagrebačke županije

Vijeće srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije bilo je domaćin 6. Sportskih igara na kojima sudjeluju i vijeća srpske zajednice BBŽ,KC-KŽ,VŽ i Međimurske županije.

Doduše,zagrepčani su bili domaćini na području Varaždinske županije,u prelijepom selu Čukovec,nedaleko Ludbrega.Iznad sela dominira Srpska pravoslavna crkva Prenošenje moštiju Svetoga oca Nikolaja.Nažalost,broj Srba koji ovdje žive od nekadašnjeg znatnog broja je danas simboličan.

VSNM BBŽ je organiziralo autobus ( i ovoga puta se zahvaljujemo "Kolić tours" Koreničani koji nas godinama prate u našim aktivnostima) koji je krenuo iz Daruvara ,preko Velikih Zdenaca,( gdje su se autobusu priključili malonogometaši iz Garešnice) Bjelovara,

Koprivnice do Čukovca. Dio naših Srba stigao je osobnim automobilom iz Grubišnog Polja.

Domaćini smotre,VSNM Zagrebačke županije koje predvodi predsjednik Dragiša Pilipović,priredili su u Društvenom domu doručak , a potom su takmičari igrali mali nogomet,kartali belu ,igrali pikado.

Nema potrebe nabrajati rezultate ,jer smisao ovih Susreta je prije svega druženje.Moramo anegdotski da se osvrnemo na situaciju da je kod potezanja konopa ,konop uspio da pukne ,na veliko odobravanje i salve smijeha svih prisutnih.

Domaćin je po završetku takmičarskog dijela priredio za sve učesnike bogat ručak.Sa lijepim utiscima vratili smo se svojim kućama.

Dogodine će domaćini 7. Susreta biti VSNM Bjelovarsko-bilogorske županije.

Fotografije: