Pregled svih događaja

Kamp srpskog jezika, kulture i tradicije, 17.12.2022.

Kamp srpskog jezika, kulture i tradicije, 17.12.2022.

Proteklog vikenda, u subotu 17. 12. 2022. godine, kamp Kukavica kod Velikog Grđevca bio je mjesto okupljanja djece s područja zapadne i istočne Slavonije, te Moslavine. Organizator ovog kampa je Koordinacija SKD Prosvjeta za Zapadnu Slavoniju i Moslavinu .

Uz edukaciju, zabavu i igru razigrana djeca željna stjecanja novih znanja i prijateljstava su provela dan s učiteljima koji su pripremili pregršt zanimljivih radionica. 

Polaznike kampa posjetila je i ambasador Srbije u Republici Hrvatskoj, gospođa Jelena Milić, u pratnji zamjenika župana Bjelovarsko-bilogorske županije, gospodina Saše Lukića, a tu priliku iskoristila je i da svim učesnicima kampa podijeli novogodišnje paketiće. Uz predavače, učitelja Bojana Lazića, učiteljice Rade Božić, sveštenika Luke Bosanca, podršku kampu svojim dolaskom dao je i generalni sekretar SKD „Prosvjeta“ Slobodan Živković. 

Kamp je održan kao dio projekta „Umrežavanje i suradnja pododbora SKD Prosvjeta zapadne Slavonije i Moslavine“ koji je finansijski podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije i Savjet za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske.

Fotografije: