Pregled svih događaja

Izvještajna skupština, 25.02.2023.

Izvještajna skupština

U subotu 25.02.2023. godine s početkom u 19,00 sati , u Rogoži je održana izvještajna skupština Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" pododbor Garešnica.

Sukladno dnevnom redu izabrano je radno predsjedništvo, kojim je predsjedavao predsjednik SKD Prosvjeta Garešnica Zoran Blanuša uz članice Biljanu Rodić i Bojanu Birač.

Blanuša je podnio izvještaj o radu i taksativno po mjesecima naveo gdje i kada  je folklorna sekcija nastupala u protekloj godini. Bilo je to impresivnih 36 nastupa sa posebnim naglaskom na gostovanje u Grčkoj u 7 mjesecu.

Poseban osvrt učinio je na trenutne radove vezano za adaptaciju i proširenje škole u Rogoži u koje je do sada Srpsko narodno vijeće iz sustava tzv "kapitalnih investicija" uložilo cca 1.200.000,00 kn ili oko 159.000 eura a Bjelovarsko -bilogorska županija 250.000,00 kn ili 33180 eura.

Moramo posebno pohvaliti garešničke "prosvjetare"koji su započeli uređenje potkrovlja škole (isključivo dobrotvornim radom i donacijama simpatizera i institucija) u kojem će biti smještena mala etno-soba, sala za sastanke, biblioteka i ostava za narodne nošnje.

Veliki doprinos dali su Blanuša Zoran i Luka koji su u potkrovlju proveli kompletne elektro instalacije.

Ovim putem apeliramo na sve zainteresirane pojedince i udruge da financijski pomognu u nastavku radova na uređenju potkrovlja i dostavljamo Vam kontakt telefon :098 381 092 Zoran Blanuša.

Financijski izvještaj za proteklu godinu podnio je blagajnik Milan Rodić.

Oba Izvještaja jednoglasno su usvojena kao i Plan i program rada za 2023. godinu te Financijski plan za 2023. godinu.

Od prisutnih gostiju skupštini su se obratili Josip Regen u ime Češke besede iz Garešnice, Milan Rajšić ,vijećnik SDSS u gradskom vijeću Garešnica ( u ime gradonačelnika Bilandžija Josipa), Darko Karanović ,predsjednik VSNM BBŽ, te zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije, ujedno i predsjednica VSNM Sisak Mirjana Olujić.

U ime Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" sa nacionalne razine, skupštini je prisustvovala Sanela Martinović, članica Glavnog odbora, i predsjednici VSNM Kutina i Garešnica Jovica Trbojević i Damir Sedramac.

Uobičajeno, po završetku skupštine druženje je nastavljeno uz posluženje i živu muziku Mamula-Teodorović.

Fotografije: