Pregled svih događaja

Konstituirajuća sjednica, 28.11.2023.

Konstituirajuća sjednica, 28.11.2023.

Konstituirajuća sjednica Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije, održana je 28.11.2023. godine u Velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Starčevićeva 8, Bjelovar, s početkom u 10,00 sati.

Sukladno rezultatima manjinskih izbora od 07.05.2023. godine u našoj županiji su registrirana tri Vijeća, češko,mađarsko i srpsko a svoje predstavnike imaju albanska,romska te njemačka nacionalne manjina.

U sastav Koordinacije ulaze po tri delegata iz Vijeća i to:

Vijeće češke nacionalne manjine:

Damir Malina ( predsjednik VČNM BBŽ)

Tanja Golubić Novotnny (zamjenica župana iz redova Čeha)

Maja Krejča

Vijeće mađarske nacionalne manjine

Zlata Berkeš (predsjednica VMNM BBŽ)

Antun Furjan

Snježana Sabo

Vijeće srpske nacionalne manjine

Darko Karanović ( predsjednik VSNM BBŽ)

Saša Lukić ( zamjenik župana iz redova Srba)

Milan Radaković

Članovi Kordinacije su i predstavnik romske nacionalne manjine Goran Đurđević, albanske Jozef Gojani i njemačke nacionalne manjine Josip Krajcer.

Svi delegati učestvovali su na sjednici uz posebne goste, saborskog zastupnika za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimira Bileka, župana Bjelovarsko bilogorske županije Marka Marušića te pročelnice za opće poslove BBŽ Ivana Legin

Sjednicom je predsjedavao Darko Karanović koji je jednoglasno izabran i za predsjednika kandidacijske komisije.

U izbornu komisiju izabrani su Snježana Sabo za predsjednika te Maja Krejča i Jozef Gojani za članove.

Darko Karanović je ispred kandidacijske komisije za predsjednika Koordinacije predložio dosadašnjeg predsjednika Damira Malinu a za njegovog zamjenika Gorana Đurđevića koji je i u protekle 4 godine bio zamjenik predsjednika Koordinacije.

Pristupilo se tajnom glasanju, a predsjednica izborne komisije Snježana Sabo je izvjestila o rezulatitam glasanja po kojima su  Malina i Đurđević dobili maksimalnih 12 glasova te ponovo postali predsjednik i zamjenik predsjednika Koordinacije Vijeća i predstavnika ancionalnih manjina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Nakon provedenih izbora sjednicom je nastavio presjedavati predsjednik Damir Malina koji se uz Đurđevića riječima zahvale obratio prisutnima.

Prisutnima su se obratili  Vladimir Bilek, saborski zastupnik,  kao i župan naše županije Marko Marušić.

Sjednica je završila u 10,00 sati.

Fotografije: