Pregled svih događaja

13. IMSOVAČKI SUSRETI, SUBOTA – 20.07.2024.

13. IMSOVAČKI SUSRETI, SUBOTA – 20.07.2024.

I ove godine, u subotu, 20.07.2024. održani su Imsovački susreti u Imsovcu u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Končanica s početkom u 19 h.

Kiša koja je padala prethodi dan ohladila je zrak te omogućila ugodnu atmosferu gostima kao i izvođačima koji su nastupali u sklopu ove manifestacije.

Bogati kulturno umjetnički program predstavljen je kroz folklorne i pjevačke sekcije.

Večer su otvorili gosti KUD „Kozara“ iz Prijedora sa koreografijom pod nazivom „Šopske igre“, a dječja sekcija KUD-a je izvela „Vlaške igre sa Homolja“.

Pjevačka sekcija SKD „Prosvjeta“ pododbor Daruvar izvela je pjesme „Pod Javorom“, „Selo moje“ i „Pod onom, pod onom“, a svima već dobro poznat gospodin Nenad Mišlić je na fruli odsvirao pjesme i kola.

Koreografiju „Igre iz centralne Srbije“, izveli su SKD „Prosvjeta“ pododbor Daruvar sa SKD „Prosvjeta pododbor Garešnica, ponovno potvrdivši svoju uspješnu i bogatu suradnju koja traje već 15. godina.

Drage gošće iz pjevačke skupine Konvalinky (Đurđice) koja djeluje u sklopu Češke Besede Daruvarski Brestovac otpjevale su „Dok palme njišu grane“, „Pjesma moga zavičaja“ i „U gradu Kijovu na ćošku“ uz glazbenu pratnju Miroslava Kligla.

Kulturno umjetnički program završen je nastupom KUD-a „Kozara“ plesom „Igre iz Gornje Pčinje“, nakon kojeg su podjeljene zahvalnice učesnicima.

Među gostima ovogodišnje manifestacije bili su: načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić, zamjenik župana iz redova srpske manjine Saša Lukić, predsjednik VSNM grada Garešnice Damir Sedramac, predsjednik VSNM Općine Dežanovac Željko Mileusnić, predsjednik VSNM Općine Đulovac Milan Radaković, predsjednik VSNM Općine Sirač Ljubomir Kovačević te članovi VSNM grada Daruvara.

Već tradicionalno, domaćini su za izvođače programa i goste pripremili posluženje a na otvorenoj pozornici nastavljena je zabava uz živu muziku.

Fotografije: