Pregled svih događaja

80 Obljetnica III partizanske Moslavačke brigade "Nikola Demonja", Trnovitički Popovac, 21.09.2024.

80 Obljetnica III partizanske Moslavačke brigade "Nikola Demonja", Trnovitički Popovac, 21.09.2024.

U Trnovitičkom Popovcu pokraj Garešnice, u subotu 21.09.2024.obilježena je 80 jubilarna obljetnica formiranja III partizanske Moslavačke brigade "Nikola Demonja"

Kod seoske škole i mjesnog doma organiziran je doček uzvanika , a u 10,30 sati delegacije su položile vijence na obnovljeni spomenik i spomen ploču III Moslavačkoj brigadi.

Vijence su položile delegacije SABA RH na čelu sa predsjednikom Franjom Habulinom, delegaciju BBŽ predvodio je zamjenik župana Saša Lukić ,predsjednik UABA Garešnica Jadranko Paljan sa delegacijom, Rade Jovičić u ime ZUABA BBŽ,načelnik općine Berek Mato Tonković sa delegacijom, a mnogi drugovi položili su crvene karanfile.

U seoskom domu , nakon državne himne "Lijepa naša domovino"otvaranje svečanosti i pozdrav gostima uputio je voditelj programa Milan Ivančević.Ivančević je pozdravio predsjednika SABA Franju Habulina, zamjenika župana BBŽ Sašu Lukića,predsjednika ZUABA BBŽ Radu Jovičića predsjednika VSNM BBŽ te predsjednike VSNM Gradova garešnica i Kutina Darka Karanovića, Damira Sedramca i Jovu Trbojevića, načelnika općine Berek, Matu Tonkovića, Zlatka Barilu predsjednika HSU BBŽ i člana županijske skupštine  kao i sve predsjednike i zamjenike UABA,.

Isidora Ivančević izvela je recitaciju "Moslavačkoj četi", a o formiranju i borbenom putu brigade govorio je Jadranko Paljan.

U ime općine Berek prisutnima se obratio načelnik Mato Tonković.Najmlađi članovi Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, pododbor Garešnica izveli su u prvom nastupu splet igara iz Moslavine a u drugom nastupu kola iz Srbije.

U ime BBŽ,zamjenik župana Saša Lukić pozdravio je prisutne u svoje ime i pročitao vrlo korektan tekst podrške i pozdrava župana BBŽ , Marka Marušića.

U ime antifašista i antifašističkih boraca RH skupu se obratio predsjednik SABA RH Franjo Habulin.

KUD "Prijatelji" iz Bereka na čelu sa gospodinom Stubičanom posebno je razveselio prisutne svojim autorskim pjesmama posvećenim Moslavini i moslavčanima.

Po završetku svečanog programa uslijedio je tradicionalni vojnički grah.

Fotografije: