Pregled svih događaja

26.01.2014. - Obilježavanje 72. godišnjice Bitke na Humci

Cannot find albumi/26.01.2014. - Bitka na Humci folder inside /home/srbibbzh/public_html/images/galerije/albumi/26.01.2014. - Bitka na Humci/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40

U organizaciji UABIA Kutine i MO Krajiška Kutinica organiziran je tradicionalni marš do najvišeg vrha Moslavačke gore - Humke, gdje se obilježavala 72. godišnjica bitke Moslavačkog partizanskog odreda protiv mnogo nadmoćnijih ustaško-domobranskih snaga 27.01.1942. godine.

U partizanskom maršu učestvovali su članovi predsjedništva SABA, gradonačelnik Kutine Andrija Rudić, predsjednik Gradskog vijeća Kutina Nikola Domitrović, članovi predsjedništva UABIA Sisačko-moslavačke županije, Bjelovarsko-bilogorske županije kao i predsjednici UABIA Kutina, Garešnica, Daruvar, Novska, Petrinja i općine Popovača, kao i članovi navedenih udruga i stanovnici okolnih sela.

Jedna marševska kolona prema Humci kretala se iz pravca Krajiške Kutinice, a druga iz pravca Paorske Kutinice. Na Humci kod spomenika bitci delegacije su položile vijence i  zapalile svijeće. Po povratku sa Humke delegacije su vijence položile kod spomenika  pred mjesnim domom u Krajiškoj Kutinici u čast palim borcima i žrtvama fašističkoga terora.

Potom su svi učesnici nastavili druženje u mjesnom domu uz tradicionalni vojnički grah uz pjesmu i muziku.

FOTOGRAFIJE