Pregled svih događaja

06.05.2014. - Krsna Slava VSNM BBŽ - Đurđevdan

Naše Vijeće je proslavilo 10 godina postojanja, a ujedno i svoju Krsnu slavu - Đurđevdan. Svečana sjednica održana je u Narti u OPG Kiđemet.

Među brojnim svečarima bili su konzul Ambasade Rep. Srbije iz Zagreba Zoran Vasiljević, ataše za kulturu Dušan Vujović, dožupan BBŽ Saša Lukić, predsjednik VSNM Varaždinske županije Milan Mirčetić, tajnik VSNM Koprivničko-križevačke županije Nenad Prijić sa delegacijom, dogradonačelnik grada Pakraca Goran Labus, predsjednici Vijeća mađarske i češke manjine BBŽ Šandor Toth i Damir Malina, kao i predstavnik Roma Stevo Gjurgjević, te najveći broj predsjednika i zamjenika općinskih i gradskih Vijeća srpske zajednice BBŽ.

Predsjednik Vijeća Darko Karanović osvrnuo se na rad Vijeća u proteklom periodu i upoznao goste sa plansko - programskim aktivnostima za naredni period.

Ovogodišnji dobitnici nagrade "Pavle Solarić" koju VSNM BBŽ dodjeljuje u znak zahvalnosti za svesrdan rad na očuvanju opstojnosti, identiteta, kulture i duhovnosti srpskog naroda na ovim prostorima su: Persida Žutinić - Larma iz Daruvara, Zoran Blanuša iz Rogože te Srđan Bojčić iz Daruvarskog Brestovca.

Priznanje su primili i pododbori SKD "Prosvjeta" iz Garešnice i Daruvara.

FOTOGRAFIJE: