Преглед цвих догађаја

КУД „Васо Ђурђевић“ из Бршадина

КУД „Васо Ђурђевић“ из Бршадина, 10.07.2021.

КУД „Васо Ђурђевић“ из Бршадина у суботу, 10. јула обиљежио 40-ту годишњицу свога рада и постојања. Тим поводом организирали су свечани концерт на којем су учествовали форклорна друштва из : Ервеника КУД „Коријени Буковице“, КУД „Бранислав Нушић“ из Борова, Ансамбл народних игара из Вуковара, солистица Милица Јовић из Бршадина и наше СКД Просвјета КУД Мославина из Гарешнице. У цијелодневном дружењу домаћин се потрудио и организирао Изложбу старог ловачког оружја, Дјечије културно стваралаштво и турнир у Одбојци на пијеску. Ловачко друшто из Бршадина у својем простору осигурало је укусан ловачки чобанац за све посјетитеље програма.

Након завршетка финалне утакмице у Одбојци на пијеску учесници програма приступили су Свечаном дјелу манифестације фолклорном наступу. Прије самог почетка програма учесници програма приступили су заједничком фографирању у позадини споменика народног хероја НОР-а Васи Ђурђевићу, чије име поносно носи КУД нашег домаћина. Водитељи програма у поздравном говору представили су учеснике програма и поздравили уважене госте: предсједника ЗВО уједно и дожупана српске мањине Вуковарско сремске жупаније г. Срђана Јеремића, Генералног секретара СКД Просвјете г. Слободана Живковића и Начелника опћине Трпиња г. Мирослава Палића..

На отореној љетној позорници измјењивала су се фолклорна друштва која су одушевила бројне гледаоце који су испунили сва мјеста испред бине. Уз представљања фолклорних игара из Срема, Босилеграда, Врањског поља, Шумадије и Ужица, узванике је посебно одушевио игроказ КУД Коријени Буковице са извођењем Буковачке свадбе старе 320 година.

По завршетку програма домаћин је приказао кратки документарни филм попраћен фотографијама са наступа и кратком причом са 40 годишњег пута и рада нашег домаћина КУД-а Васо Ђурђевић. Након службеног дјела слиједила је заједничка вечера и диско вечер на отвореном за све присутне.

Фотографије: