Преглед цвих догађаја

Камп српског језика, културе и традиције, 17 децембар 2022.

Камп српског језика, културе и традиције, 17.12.2022.

Протеклог викенда, у суботу 17. 12. 2022. године, камп Кукавица код Великог Грђевца био је мјесто окупљања дјеце с подручја западне и источне Славоније, те Мославине. Организатор овог кампа је Координација СКД Просвјета за Западну Славонију и Мославину .

Уз едукацију, забаву и игру разиграна дјеца жељна стјецања нових знања и пријатељстава су провела дан с учитељима који су припремили прегршт занимљивих радионица. 

Полазнике кампа посјетила је и амбасадор Србије у Републици Хрватској, госпођа Јелена Милић, у пратњи замјеника жупана Бјеловарско-билогорске жупаније, господина Саше Лукића, а ту прилику искористила је и да свим учесницима кампа подијели новогодишње пакетиће. Уз предаваче, учитеља Бојана Лазића, учитељице Раде Божић, свештеника Луке Босанца, подршку кампу својим доласком дао је и генерални секретар СКД „Просвјета“ Слободан Живковић. 

Камп је одржан као дио пројекта „Умрежавање и сурадња пододбора СКД Просвјета западне Славоније и Мославине“ који је финансијски подржало Министарство културе Републике Србије и Савјет за националне мањине Владе Републике Хрватске.

Фотографије: