Преглед цвих догађаја

Извјештајна скупштина, 25.02.2023.

Извјештајна скупштина

У суботу 25.02.2023. године с почетком у 19,00 сати , у Рогожи је одржана извјештајна скупштина Српског културног друштва "Просвјета" пододбор Гарешница.

Сукладно дневном реду изабрано је радно предсједништво, којим је предсједавао предсједник СКД Просвјета Гарешница Зоран Блануша уз чланице Биљану Родић и Бојану Бирач.

Блануша је поднио извјештај о раду и таксативно по мјесецима навео гдје и када  је фолклорна секција наступала у протеклој години. Било је то импресивних 36 наступа са посебним нагласком на гостовање у Грчкој у 7 мјесецу.

Посебан осврт учинио је на тренутне радове везано за адаптацију и проширење школе у Рогожи у које је до сада Српско народно вијеће из сустава тзв "капиталних инвестиција" уложило цца 1.200.000,00 кн или око 159.000 еура а Бјеловарско -билогорска жупанија 250.000,00 кн или 33180 еура.

Морамо посебно похвалити гарешничке "просвјетаре"који су започели уређење поткровља школе (искључиво добротворним радом и донацијама симпатизера и институција) у којем ће бити смјештена мала етно-соба, сала за састанке, библиотека и остава за народне ношње.

Велики допринос дали су Блануша Зоран и Лука који су у поткровљу провели комплетне електро инсталације.

Овим путем апелирамо на све заинтересиране појединце и удруге да финанцијски помогну у наставку радова на уређењу поткровља и достављамо Вам контакт телефон :098 381 092 Зоран Блануша.

Финанцијски извјештај за протеклу годину поднио је благајник Милан Родић.

Оба Извјештаја једногласно су усвојена као и План и програм рада за 2023. годину те Финанцијски план за 2023. годину.

Од присутних гостију скупштини су се обратили Јосип Реген у име Чешке беседе из Гарешнице, Милан Рајшић ,вијећник СДСС у градском вијећу Гарешница ( у име градоначелника Биланџија Јосипа), Дарко Карановић ,предсједник ВСНМ ББЖ, те замјеница жупана Сисачко-мославачке жупаније, уједно и предсједница ВСНМ Сисак Мирјана Олујић.

У име Српског културног друштва "Просвјета" са националне разине, скупштини је присуствовала Санела Мартиновић, чланица Главног одбора, и предсједници ВСНМ Кутина и Гарешница Јовица Трбојевић и Дамир Седрамац.

Уобичајено, по завршетку скупштине дружење је настављено уз послужење и живу музику Мамула-Теодоровић.

Фотографије: