Преглед цвих догађаја

Имсовачки сусрети, субота, 15. јул 2023.

Имсовачки сусрети, субота, 15. јул 2023.

Вијеће српске националне мањине опћине Кончаница које предводе предсједница Рада Божић са својим замјеником Ранком Бојчићем , у суботу 15.07. 2023. године с почетком у 19,15, сати поновно су организирали традиционалне "Имсовачке сусрете", смотру фолклора којом се представља изузетан рад Културно умјетничких друштава која својим изричајем чувају културну баштину и идентитет властитог народа, радило се то о Србима, Чесима, Мађарима или било којој националној заједници у РХ.

Нажалост, због раније утврђених термина овогодишњим имсовачким сустертима презентиран је рад Срба и то: Српско културно друштво Просвјета,пододбор Гарешница које предводи предсједник и кореограф Зоран Блануша се дјечјом и сениорском секцијом КУД"Мославина", као и Српско културно друштво Просвјета, пододбор Дарувар, на челу са предсједником Срђаном Бојчићем који су се представили са фолклорном и сениорском пјевачком групом.

Међу гостима били су: начелник опћине Кончаница Златко Бакунић, предсједник ВСНМ ББЖ Дарко Карановић, предсједник ВСНМ Гарешница Дамир Седрамац са својом замјеницом Мирјаном Србљанин ,предсједници ВСНМ Џановац и Сирач Жељко Милеуснић и Љубиша Ковачевић.

Посебно задовољство имали смо присутношћу делегације ВСНМ Бјеловар које је предводила замјеница предсједника Данка Јарић.

Вриједни домаћини се за извођаче програма и госте приредили традиционално послужење а на отвореној позорници

настављена је забава са музиком уживо.

Фотографије: