Преглед цвих догађаја

Потписани Уговори из сустава тзв. "капиталних инвестиција", Загреб, 02.02.2024.

Потписани Уговори из сустава тзв. "капиталних инвестиција", Загреб, 02.02.2024.

У сједишту Српског народног вијећа у Загребу, Гајева 7, у петак 02.02.2024. године, с почетком у 11,00 сати, потписани су Уговори из сустава тзв. "капиталних инвестиција", сходно ребалансу прорачуна за 2023. годину.

Као што сте упознати ,овај сустав функционира од 2018 године и лобирања саборски заступника националних мањина, када се путем Уреда за људска права и права националних мањина (који дјелује при Влади Републике Хрватске) ,издвајају знатна средства за националне мањине за уређење школа.друштвених домова ,простора гдје су сједишта мањинских вијећа и удруга,уређење спортских и културних објеката итд.

Из ових средстава српска заједница наше жупаније успјела је у потпуности уредити и намјестити Српске културе центре у Бјеловару и Дарувару,у завршним радовима су простори наше заједнице у Грубишном Пољу и Рогожи за потребе ВСНМ Гарешница и Српско културно друштво Просвјета, пододбор Гарешница,уз уређење друштвених домова  у Миљановцу,Прокопу, Имсовцу , као и ватрогасног дома у Говеђем Пољу.Увијек напомињемо да су се овим активностима придружиле у финанцијској подршци јединице локалне самоуправе као и Бјеловарско билогорска жупанија.

У  току су радови на уређењу свлачионица за потребе НК "Раднички" Велико Вуковје, те се уређује  парохијски дом у Нарти за потребе ВСНМ Иванска и штефање.

Потписани Уговори односе се на уређење друштвеног дома у Горњој Вријески за потребе српске заједнице  опћине Ђуловац,доградњу складишног простора при свлачионицама  НК "Имсовац" као и набаву опреме за потребе ВСНМ Дарувар и ВСНМ ББЖ ( фото уређај,принтер са скенером и лап-топ).

О значају капиталних инвестиција говорио је предсједник Српског народног вијећа проф.др. Милорад Пуповац.Посебно се захваљујемо изузетној сусретљивости наше Емине Ђурашевић која успјешно

координира суставом "капиталних инвестиција"већ низ година.

Српско народно вијеће и његов Центар за развој и инвестиције омогућује апликације и за 2024. годину за исте намјере.

Фотографије: