Преглед цвих догађаја

ПРОГРАМ ПЛУС У БЈЕЛОВАРУ

ПРОГРАМ ПЛУС У БЈЕЛОВАРУ

У организацији Српског народног вијећа ове године у Бјеловару је започео Програм плус. Ријеч је о програму који обухваћа неколико радионица и течаја за дјецу предшколске, основношколске те средњошколске доби.

Програм се већ одржава у Ријеци, Белом Манастиру и Книну а од почетка марта започео је са проведбом и у Бјеловару.

Програм плус који је омогућио организацију бесплатних ваншколских активности за младе је ушао у други тједан одржавања на адреси Димитрија Деметра 1 у Српском културном центру „Павле Соларић“.

Тренутно програм похађа 28 полазника разних узраста који су подијељени на 3 различите радионице.

Понедјељком се одржавају радионице гитаре које тренутно похађа 6 полазника распоређених у два термина.

Сриједом полазници уче српски језик (ћирилично писмо). Полазника има 17 а професор Васил Дудуковић одлично повезује све узрасте полазника као и различите разине познавања материје.

Међу полазницима има оних који су почетници, а има и оних који већ познају ћирилично писмо. Неки су ту да уче од почетка, а неки да усаврше постојеће знање што је свакако и олакшавајућа околност обзиром да ће се моћи међусобно помагати кроз учење и дружење.

Петак је резервиран за радионице роботике које су заинтересирале 9 млађих полазника.

Иако су тек на почетку, јасно је да ће ове радионице имати позитивног учинка на младе, како на подизање разине знања, тако и на њихово упознавање, зближавање и стварање трајних пријатељстава кроз усвајање нових знања и вјештина.

Осим што је важан због међугенерацијске повезаности, програм је битан и ради раног укључивања дјеце и младих у активности организација мањинског карактера.

Фотографије:

1710421142828.jpg1710421142830.jpg