Преглед цвих догађаја

13. ИМСОВАЧКИ СУСРЕТИ, СУБОТА – 20.07.2024.

13. ИМСОВАЧКИ СУСРЕТИ, СУБОТА – 20.07.2024.

И ове године, у суботу, 20.07.2024. одржани су Имсовачки сусрети у Имсовцу у организацији Вијећа српске националне мањине Опћине Кончаница с почетком у 19 х.

Киша која је падала претходи дан охладила је зрак те омогућила угодну атмосферу гостима као и извођачима који су наступали у склопу ове манифестације.

Богати културно умјетнички програм представљен је кроз фолклорне и пјевачке секције.

Вечер су отворили гости КУД „Козара“ из Приједора са кореографијом под називом „Шопске игре“, а дјечја секција КУД-а је извела „Влашке игре са Хомоља“.

Пјевачка секција СКД „Просвјета“ пододбор Дарувар извела је пјесме „Под Јавором“, „Село моје“ и „Под оном, под оном“, а свима већ добро познат господин Ненад Мишлић је на фрули одсвирао пјесме и кола.

Кореографију „Игре из централне Србије“, извели су СКД „Просвјета“ пододбор Дарувар са СКД „Просвјета пододбор Гарешница, поновно потврдивши своју успјешну и богату сурадњу која траје већ 15. година.

Драге гошће из пјевачке скупине Конвалинкy (Ђурђице) која дјелује у склопу Чешке Беседе Даруварски Брестовац отпјевале су „Док палме њишу гране“, „Пјесма мога завичаја“ и „У граду Кијову на ћошку“ уз глазбену пратњу Мирослава Клигла.

Културно умјетнички програм завршен је наступом КУД-а „Козара“ плесом „Игре из Горње Пчиње“, након којег су подјељене захвалнице учесницима.

Међу гостима овогодишње манифестације били су: начелник Опћине Кончаница Златко Бакунић, замјеник жупана из редова српске мањине Саша Лукић, предсједник ВСНМ града Гарешнице Дамир Седрамац, предсједник ВСНМ Опћине Дежановац Жељко Милеуснић, предсједник ВСНМ Опћине Ђуловац Милан Радаковић, предсједник ВСНМ Опћине Сирач Љубомир Ковачевић те чланови ВСНМ града Дарувара.

Већ традиционално, домаћини су за извођаче програма и госте припремили послужење а на отвореној позорници настављена је забава уз живу музику.

Фотографије: