Преглед цвих догађаја

22.09.2013. - Освештење цркве у Грубишном пољу

Cannot find albumi/22.09.2013. - Gr.Polje folder inside /home/srbibbzh/public_html/images/galerije/albumi/22.09.2013. - Gr.Polje/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40

22.9. 2013. освештена је црква Светога Ђорђа у Грубишном Пољу. Чин освештења предводио је Митрополит Загребачко - љубљански Господин Јован уз саслужење свештеника наше митрополије.
Својеврсни преседан јесте и начин како је црква обновљена. Наиме, за живота, а сада покојни Милован Кљаић инг. агрономије из Београда је завјештао своме брату, господину Његовану Кљаићу да по његовој смрти прода стан и добивеним средствима обнови православну цркву у Грубишном Пољу, обзиром да су Кљаићи рођени грубишнопољци.

Ову активност у потпуности је координирао Радован Дожудић - одвјетник и замј. предсј. ВСНМ ББЖ.
Сву техничку документацију израдио је члан ВСНМ ББЖ госп. Миленко Грубић, инг. грађ. из Дарувара.
Самом чину освештења присутвовао је велики број грађана, а по завршетку Свете литургије Митрополит је најзаслужније одликовао признањем Катарине Кантакузине Бранковић - дугога реда, а Његована Кљаића истим признањем првога реда, које се додјељује се за изузетан допринос у активностима које утјечу на опстојност СПЦ.

Истим средствима је, осим цркве, обновљена и спомен плоча жртвама фашистичког терора на локалитету "Трандлерова дјетелина", такођер у Грубишном Пољу.

ФОТОГРАФИЈЕ