Преглед цвих догађаја

01.06.2014. - Дани мањинског стваралаштва у Воћину

ВСНМ Воћин на челу са предсједником Пером Живковићем 01.06.2014. било је домаћин 4. смотре стваралаштва националних мањина која је одржана у воћинском ватрогасном дому.

Манифестацију је отворио дожупан Вировитичко-подравске жупаније Игор Павковић којие је имао двојаку улогу; обзиром да је наступао као извођач, а уједно је и водио програм. Програм су отворили домаћини СКД "Просвјета" пододбор Воћин приказом традиционалне западно-славонске свадбе.  Уз домаћина наступили су КУД "Нада" из Габоша, КУД "Бранко Радичевић" из Даља, СКД "Просвјета" Вировитица, Окучани и Пакрац са сениорском пјевачком секцијом. Учешће су узели и мали гости из Гарешнице, сјечја фолклорна секција СКД" Просвјета" која је награђена највећим пљеском.

Драги гости Воћина били су предсједник СНВ-а доктор Милорад Пуповац, конзул Реп. Србије из Вуковара Живорад Симић, пароси воћински и пакрачки Драган Гаћеша и Ђорђе Теодоровић, водитељ уреда СНВ-а Бранко Јуришић, потпртедсјесник СНВ-а Дарко Карановић. Задовољство је било видјети предсједника СДФ-а Вељка Џакулу и дожупана Пожешко-славонске жупаније Мирослава Грозданића као извођаче програма. По завршетку програма судионици и посјетитељи присуствовали су вечерњем богослужењу у цркви. Након тога настављено је дружење уз живу музику и плес.

ФОТОГРАФИЈЕ