Најаве и информације

„Тишина која је срушила споменик“, умјетничко-активистичка манифестацијау 17 сати, Каменско, 30.09.2023.

„Тишина која је срушила споменик“, умјетничко-активистичка манифестацијау 17 сати, Каменско, 30.09.2023.

Поштоване колеге и колегице,

У наредном периоду Одјел за културу припрема или судјелује у припремама више манифестација и било би добро да их у складу са својим могућностима подржите својим доласком и свакако помогнете у организацији доласка других заинтересираних са ваших подручја неовисно о томе јесу ли чланови или симпатизери наших организација.

Дана 16. септембра с почетком у 11 сати у селу Медак одржаће се комеморација поводом тридесете годишњице ВРА Џеп 93. на којој ће бити присутни и наши гости односно група студената из Иницијативе младих за људска права, која ће судјеловати у тродневном студијском путовању посвећеном жртвама наведене акције. Колега Станко Момчиловић и дожупан Милан Узелац ће скупа с Одјелом за културу бринути о свему. Сви сте позвани, а посебно колеге и колегице из Приморско-горанске, Задарске и Карловачке жупаније који граниче с Личко-сењском.

Дана 28. септембра с почетком у 11 сати у селу Вариводе се традиционално одржава комеморација којом координира колега Шарић. Молимо за долазак и подршку жупанијских вијећа која граниче, али добродошли сте дакако сви.

Дана 30. септембра у 17 сати на локацији некадашњег „Споменика народу-хероју Славоније“ тзв. Каменско (аутора Војина Бакића) одржава се једна врло специфична умјетничко-активистичка манифестација под називом „Тишина која је срушила споменик“ на којој ће се виртуално пројицирати некадашњи обриси споменика и трајно поставити електронска информација путем које ће посјетитељи на својим мобителима моћи видјети како је споменим изгледао, те добити основне информације. Уз отворење очекује нас и културно-умјетнички програм који ће трајати до вечерњих сати. Сви који желе су добродошли доћи, но, немамо средстава за суфинанцирање пријевоза.

За сва додатна питања у вези ове двије манифестације Одјел за културу вам стоји на располагању.

Срдачно,

Српско народно вијеће

ОИБ 29873902790

Гајева улица 7, 10 000 Загреб

+385 1 4886 368

https://snv.hr